Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess izcīna pirmo starta vietu Katalonijas GP

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Markess izcīna pirmo starta vietu Katalonijas GP
Marks Markess
Foto: AFP/Scanpix

Marks Markess izcīnījis uzvaru MotoGP čempionāta 7. posma kvalifikācijā. Otro starta vietu ieguva Horhe Lorenco, bet Markesa komandas biedrs Danijs Pedrosa palika trešais.

MotoGP 7. posms - Katalonijas GP izcīņa vakar iesākās ar traģiskām ziņām. Moto2 klases otrajā treniņā pēc kritiena bojā gāja spānis Luiss Saloms. Tā rezultātā trases pēdējam sektoram tika veiktas izmaiņas, un braucēji brauks pa F1 trases versiju, lai samazinātu braucēju ātrumu tajā.

MotoGP kvalifikācijā, jau pirmajā lidojošajā aplī Markess ("Repsol Honda") spēja uzrādīt pārliecinoši labāko laiku, kas viņam ļāva ieņemt pirmo vietu. Uz pēdējām minūtēm Markess trasē devās vēlreiz, un savu laiku vēlreiz laboja, izcīnot trešo pole position šosezon.

Lorenco augstāk par otro vietu neizdevās tikt, jo uzlabotais pēdējais sektors neatbilst "Yamaha" motociklam. Pēc ilgāka pārtraukuma no pirmās rindas sacīksti sāks Pedrosa.

Kvalifikācijas pārsteigums noteikti bija Hektora Barberas ("Avintia Ducati") sniegums. Viņš rīt sacīksti sāks no 4. starta vietas, bet aiz viņa būs Valentīno Rosi ("Yamaha") un Maveriks Vinjaless ("Suzuki").

MotoGP sacīkstes starts rīt gaidāms plkst 15.00 pēc Latvijas laika, bet vēl pirms tam Moto3 un Moto2 klašu sacīkstes.