Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

papildināts Miris Moto2 braucējs Luiss Saloms

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miris Moto2 braucējs Luiss Saloms
Luiss Saloms

Ar traģiskām ziņām iesācies MotoGP čempionāta 7. posms - Katalonijas GP izcīņa. Moto2 klases otrajā treniņā kritienu piedzīvoja Spānijas motošosejas talants Luiss Saloms, kurš no gūtajām traumām mira.

Spāņu braucējs avāriju piedzīvoja Barselonas "Circuit de Catalunya" trases 12. līkumā un medicīnisko palīdzību saņēma uzreiz pēc avārijas, tomēr plkst. 16:55 pēc vietējā laika pēc neveiksmīgas operācijas tika pasludināts par mirušu.

Šī bija pirmais letālais negadījums MotoGP čempionātā kopš 2011. gada, kad Malaizijas GP laikā, augstākajā klasē, bojā gāja itāļu talants Marko Simončelli.

Saloms 125cc klasē sāka startēt 2009. gadā, bet trīs gadus vēlāk, kad 125cc klasi jau sauca par Moto3, kļuva par vicečempionu. Šī bija viņa trešā sezona Moto2 klasē. Šogad ar 37 punktiem pirmajos 6 posmos viņš ieņēma 10. pozīciju čempionāta kopvērtējumā, bet sezonas pirmajā posmā Katarā tika gūts sudrabs.

Barselonas trasē uz vietas atrodas F1.LV bloga žurnālists Aldis Putniņš, kurš ziņo, ka incidentu nepiefiksēja TV kameras. Vēlāk žurnālisti atsaucoties uz skatītājiem, esot skaidrojuši, ka visdrīzāk pie vainas kādas tehniskas problēmas, kas nav ļāvušas iegriezt 12. līkumā, kā rezultātā Saloms ietriecies barjerās. Traumas gan visdrīzāk tika gūtas saduroties ar paša motociklu.

MotoGP braucējs Bredlijs Smits preses konferencē pastāstījis, ka 12. līkums tiek izbraukts ar 3. vai 4. pārnesumu, un ātrums ir liels.

Pēc negadījuma trasē tika sasaukta īpaša preses konference, un žurnālisti jau spēja nojaust sliktās ziņas, jo tika paziņots, ka jautājumus uzdot nevarēs. Preses konferences telpā valdīja klusums, arī pēc tam, kad FIM pārstāvji bija devušies prom. Spāņu žurnālisti neesot varējuši savaldīt emocijas, un izplūduši asarās.

FIM paziņojumā tika teiks, ka dēļ ievainojumu nopietnības, uz Barselonas slimnīcu viņš tika transportēts nevis ar helikopteru, kurš jau bija nolaidies trasē (iepriekš nebijis gadījums), bet gan pa ceļu. Pa ceļam tika veikta ārkārtas operācija, bet dzīvību glābt neizdevās.

FIM preses paziņojumā bija teikts, ka, ņemot vērā Luisa Saloma traumas, nolemts viņu transportēt uz Barselonas slimnīcu pa ceļu nevis ar helikopteri, kurš turklāt nolaidās trasē notikuma vietā (nebijis gadījums). Pa ceļam teika veikta ārkārtas operācija, tomēr braucēja dzīvību glābt neizdevās.”

Arī mēs Sportacentrs.com izsakām līdzjūtību Saloma tuviniekiem un faniem!

Izmantotie resursi:
F1LV Blogs | Vieta, kur satiekas Latvijas F1...