Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Portugāles posma MX2 ieskaitē triumfē Toms Vjāls

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Portugāles posma MX2 ieskaitē triumfē Toms Vjāls
Toms Vjāls. Foto: mxgp.com

Aguedas trasē Portugālē šodien tika aizvadīti galvenie braucieni pasaules čempionātā motokrosā. MX2 ieskaitē uzvaras laurus ar 47 punktiem šoreiz plūca Toms Vjāls.

Vjāls uzvarēja sacensību pirmo braucienu, taču noslēdzošajā finišēja kā otrais. Otrajā braucienā labākais bija kopvērtējuma līderis Jago Gērtss. Viņš gan pirmajā braucienā ierindojās vien devītajā vietā un tas cerības uz augstāko goda pjedestāla pakāpienu dzēsa. Trešajai vietai gan ar 37 punktiem bija gana.

Otro vietu tikmēr izcīnīja Mikels Hārups. 40 izcīnītie punkti viņam ļāva arī pakāpties kopvērtējumā uz trešo vietu, apsteidzot Simonu Lāngenfelderu, kuram šīs sacensības bija pagalam neizdevušās. Pirmajā braucienā viņš finišēja vien 13. vietā, bet otrajā bija devītais. Kopvērtējumā tas viņam ļāva izcīnīt vien 11. vietu.

Ceturtais ar 35 punktiem bija Kajs de Volfs, bet labāko piecinieku noslēdza norvēģis Kevins Horgmo. Iepriekš jau informējām, ka de Volfa dalība Portugāles posmā bija apšaubāma, taču sportists izlēma posmu neizlaist un startēt.

Nākamais posms paredzēts jau nākamajā nedēļas nogalē, kad sportisti tiksies Itālijas provincē Trentīno. Pjetramuratas trasē tiks aizvadīts jau sezonas piektais posms.

Pilnie Portugāles posma rezultāti MX2 ieskaitē: ŠEIT

Pilnais MX2 kopvērtējums: ŠEIT

MX2 kopvērtējums pēc Portugāles posma

VietaBraucējsValstsMotociklsPunkti
1.Jago GērtssBeļģijaYamaha174
2.Toms VjālsFrancijaKTM158
3.Mikels HārupsDānijaKawasaki132
4.Simons LāngenfeldersVācijaGasGas130
5.Andrēa AdamoItālijaGasGas115
6.Kajs de VolfsNīderlandeHusqvarna113
7.Kevins HorgmoNorvēģijaKawasaki111
8.Matiā GuadagnīniItālijaGasGas106
9.Stefens RubinīFrancijaHonda92
10.Konrāds MjūvssLielbritānijaKTM90

Izmantotie resursi:
https://www.mxgp.com