Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kajs de Volfs plāno startēt Portugāles posmā; van de Mūsdijkam veikta operācija

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Kajs de Volfs plāno startēt Portugāles posmā; van de Mūsdijkam veikta operācija
Motobraucējs Kajs de Volfs. Foto: Husqvarna Motorcycles

Pēc kritiena MXGP Argentīnas posmā, MX2 klases ''Husqvarna'' motobraucējs Kajs De Volfs plāno startēt nedēļas nogalē gaidāmajās Portugāles sacensībās. Viņa komandas biedram Roanam van de Mūsdijkam tikmēr tika veikta operācija un nu sācies rehabilitācijas process.

Volfam padevās lielisks pirmais brauciens Argentīnā līdz brīdim, kad sestajā aplī tika piedzīvots kritiens. Volfs atradās trešajā pozīcijā un tēmēja uz goda pjedestālu, taču sportistam nācās izstāties. Lai gan bija bažas par Portugāles posma izlaišanu, tagad tapis skaidrs, ka nīderlandiešu motobraucējs šonedēļ plāno startēt. Mūsdijka atgriešanās gan var ieilgt.

''Speciālistam bija gan labas, gan sliktas ziņas priekš mums, kad atgriezāmies mājās. Labās ziņas bija tādas, ka Kajam netika atklāts neviens kaulu lūzums. Viņš gan joprojām saņēma spēcīgu sitienu galvas rajonā kritiena brīdī. Redzēsim kā viņš jutīsies nedēļas gaitā, kad aizvadīs treniņus. Roana pusē gan veiksme nav bijusi. Sākotnēji plaukstas locītavas lūzums, tad atslēgas kaula lūzums. Pleca trauma no Mantovas visu padarīja vēl sliktāku un bija nepieciešama arī ķirurģiska iejaukšanās. Labā ziņa gan ir, ka šī operācija ir bijusi veiksmīga. Visiem spēkiem centīsimies viņu atgriezt savā labākajā kondīcijā, taču tam būs nepieciešams laiks un pacietība,'' sacīja ''Nestaan Husqvarna Factory Racing Team'' menedžeris Rasmuss Jorgensens.

Kajs De Volfs ieņem septīto vietu MX2 klases kopvērtējumā ar 78 punktiem, bet viņa komandas biedrs Roans van de Mūsdijks atrodas 13. pozīcijā ar 55 punktiem.

Nākamais MXGP posms paredzēts jau 2. un 3. aprīlī, Portugāles trasē Aguedā.

Pilnais kopvērtējums: ŠEIT

MX2 klases kopvērtējums

VietaBraucējsKomandaValstsPunkti
1.Jago GērtssYamahaBeļģija137
2.Toms VjālsKTMFrancija111
3.Simons LāngenfeldersGASGASVācija110
4.Mikels HārupsKawasakiDānija92
5.Andreā AdamoGASGASItālija85
6.Matiā GaudagnīnīGASGASItālija81
7.Kajs de VolfsHusqvarnaNīderlande78
8.Kevins HorgmoKawasakiNorvēģija78
9.Stefens RubinīHondaFrancija69
10.Aizeks GiftingsKTMZviedrija67
13.Roans van de MūsdijksHusqvarnaNīderlande55

Izmantotie resursi:
https://www.mxgp.com/news/kay-de-wo...