Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šaicāns triumfē Latvijas junioru čempionāta MX125 ieskaitē Neretā

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Šaicāns triumfē Latvijas junioru čempionāta MX125 ieskaitē Neretā
Tomass Šaicāns. Foto: Andris Smilšarājs

Šodien tika aizvadīts trešais Latvijas junioru čempionāta un Latvijas kausa posms motokrosā. Piloti tikās vienuviet Neretā, lai cīnītos par godalgām. Ātrākais MX125 ieskaitē šoreiz bija Tomass Šaicāns.

Šaicāns uzvarēja abos braucienus. Otro vietu izcīnīja Aksels Neimanis, bet trešo Kristers Zemmers. MX125 ieskaitē gan bija vien četri sportisti. Ceturtais palika Edgars Upītis.

MX2Juniori ieskaitē konkurence sasniedza astoņu sportistu barjeru. Uzvaru abos braucienos un arī pašās sacīkstēs izcīnīja Rūdolfs Aumeistars. Otrais finišēja Daņils Kuzmins, bet goda pjedestāla zemāko pakāpienu iekaroja Rainers Timko.

Sacensībām kopā tika pieteikti 193 sportisti. Visvairāk pilotu šoreiz bija tieši MX85 jaunāko braucēju vidū. Uz starta barjeras devās 17 šīs klases braucēji.

Par spīti tam, ka vairākās ieskaitēs bija vien pāris braucēju, sacīkstes bija aizraujošas un negaidītiem momentiem pārpildītas. Ņemot vērā, ka vairākas klases startēja kopā, cīņa bija ne vien starp tiešajiem pretiniekiem, bet arī starp citu klašu braucējiem.

Abi sacensību seriāli šosezon ir apvienoti un norisinās kopā. Ceturtais posms paredzēts jau 23. jūlijā, kad piloti dosies uz Madonu, lai sacenstos Smeceres sila trasē. Tas būs pirmspēdējais posms šosezon.

Latvijas junioru čempionāta pilnie rezultāti: ŠEIT
Latvijas kausa pilnie rezultāti: ŠEIT