Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess piekto gadu pēc kārtas uzvar Vācijas GP kvalifikācijā

Rolands Eliņš

Markess piekto gadu pēc kārtas uzvar Vācijas GP kvalifikācijā
Marks Markess
Foto: AFP/Scanpix

Marks Markess uzrādīja labāko laiku šodien “Moto GP” seriāla posmā Vācijā, turpinot savu uzvaru sēriju šī posma kvalifikācijā. Otrais palika itālis Danilo Petruči.

Brīvo treniņu izskaņā Vācijas Zaksenringas trasēsākās lietus, un trases segums bija slapjš arī kvalifikācijas pirmajā fāzē. Itālijas sportists Danilo Petruči bija ātrākais pirmajā kvalifikācijas fāzē, par nieka tiesu apsteidzot Polu Espargaro.

Arī izšķirošajā kvalifikācijā, kurā lietus traucēja jau krietni mazāk, Petruči ātri pieteicās uz uzvaru, vispirms pārņemot līderpozīcijas, bet pēc tam arī krietni uzlabojot savu laiku. Petruči cīnījās par savu pirmo “pole position” karjerā, taču pašā kvalifikācijas izskaņā spānis Marks Markess pārspēja Petruči laiku par 0.16 sekundēm. Petruči vēl palika laiks vienam lidojošajam aplim, bet pārspēt Markesu neizdevās.

Markesam šis bija 68. “pole position” karjerā, turklāt Zaksenringas trasē viņš bijis nepārspēts jau piecus gadus pēc kārtas.

Trešo vietu kvalifikācijā ieguva Dani Pedrosa, atpaliekot pussekundi no Petruči, kamēr ceturtā vieta britam Kela Kračlovam.

Tikai devīto vietu ieņēma Itālijas sportists Valentīno Rosi, un kopumā neviens no sezonas kopvērtējuma trijnieka neiekļuva kvalfikācijas astotniekā. Līderis Andrea Doviciozo ieņēma desmito vietu, bet vicelīderis Maveriks Vinjaless bija 11.

Vācijas GP rīt sāksies 15:00 pēc Latvijas laika.

Zaksenringas GP, kvalifikācija

V.SportistsMotociklsLaiks
1.M. MarkessHonda1:27.302
2.D. PetručiDucati+0.160
3.D. PedrosaHonda+0.647
4.K. KračlovsHonda+0.787
5.J. FolgersYamaha+0.908
6.H. LorencoDucati+1.081
7.P. EspargaroKTM+1.100
8.A. EspargaroAprilia+1.224

Izmantotie resursi:
motogp.com · GoPro MOTORRAD GRAND PRIX...
Marquez extends unbeaten Germany pole run -...