Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons līdz 2025. gadam pagarina līgumu ar "Mercedes"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hamiltons līdz 2025. gadam pagarina līgumu ar "Mercedes"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Septiņkārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons pielicis punktu spekulācijām par karjeras noslēgšanu un parakstījis jaunu līgumu ar "Mercedes" līdz 2025. gadam. Vienošanos uz identisku termiņu noslēdzis arī viņa komandas biedrs Džordžs Rasels.

Pēdējo mēnešu laikā runāts ne tikai par to, ka Lūiss Hamiltons varētu atvadīties no F1 – viņa vārds piesaukts arī pārejas uz "Ferrari" sakarā. Tomēr 38 gadus vecais brits izlēmis uz divām sezonām pagarināt līgumu ar "Mercedes".

Hamiltona labākais rezultāts šajā sezonā ir otrā vieta Melburnā un Barselonā. Kopvērtējumā ar 156 punktiem viņš atrodams ceturtajā vietā – aiz Maksa Verstapena (339 punkti), Serhio Peresa (201) un Fernando Alonso (168).

F1 karjeru Hamiltons 2007. gadā sāka "McLaren", bet sešas sezonas vēlāk pievienojās "Mercedes". No 103 "Grand Prix" uzvarām 82 brits izcīnījis "Mercedes" komandā, tāpat seši no septiņiem čempiona tituliem izcīnīti ar "Mercedes", kas laika posmā no 2014. līdz 2021. gadam astoņas sezonas pēc kārtas triumfēja konstruktoru kausā.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/f1/news/2...