Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vitmāršs piesardzīgi vērtē "McLaren" izredzes Turcijā

Vitmāršs piesardzīgi vērtē "McLaren" izredzes Turcijā
Martins Vitmāršs
Foto: AP

Pēc neveiksmīgās nedēļas nogales Monako, kurā ne Hamiltonam, ne Kovalainenam neizdevās izcīnīt punktus, "McLaren" F1 komandas vadītājs Martins Vitmāršs nesola būtiskus uzlabojumus uz gaidāmo Turcijas Grand Prix.

Nākamās nedēļas nogalē F1 posms notiks Stambulas trasē Turcijā, kura būtiski atšķiras no Monako, kur "McLaren" komandas formulas, neskatoties uz neveiksmēm, uzrādīja salīdzinoši labus apļa laikus. Tas liek domāt, ka komanda Turcijā stabili varētu cīnīties par punktiem, taču komandas vadība uz gaidāmo sacīksti raugās piesardzīgi.

"Stambulas trase ir viena no sarežģītākajām modernajām trasēm gan braucējiem, gan komandai," skaidro komandas vadītājs Martins Vitmāršs. "Tas būs īsts izaicinājums formulu regulēšanas jomā, jo ir jāspēj atrast balanss starp ātrajiem un lēnajiem līkumiem, kā arī līkumoto trases sektoru un garajām taisnēm. Svarīgs faktors būs, cik ātri nodils priekšējais kreisais ritenis sarežģītajā astotajā līkumā, kam būs būtiska nozīme kopējai sacīkšu stratēģijai. Mēs dodamies uz Turciju, zinot, ka Stambulas trase vēl mazāk atbilst mūsu formulu aerodinamiskajai paketei nekā Monako. Tomēr arī uz šo posmu mēs esam sagatavojuši dažus nelielus uzlabojumus formulai."

Savu viedokli paudis arī "Mercedes-Benz Motorsport" viceprezidents Norberts Haugs: "KERS sistēma varētu būt labs atbalsts, lai mēs uzlabotu savus apļa laikus, tomēr kopumā Turcijas Grand Prix mums būs īsts izaicinājums."

Šobrīd sezonas kopvērtējumā Luiss Hamiltons ar deviņiem punktiem ieņem 9.vietu, bet Heiki Kovalainens ar četriem punktiem ieņem 13.vietu. Konstruktoru kausa izcīņā "McLaren" komanda ieņem piekto vietu ar aizvadītajās sešās sacīkstēs izcīnītiem 13 punktiem.

Izmantotie resursi:
f1-live.com

  -2 [+] [-]

, 2009-05-31 16:59, pirms 15 gadiem
Kotur ko vertēt , BrawnGP panems un viss.

     [+] [-]

, 2009-05-31 17:06, pirms 15 gadiem
domaju ka mclaren iespejams jau tagad vai ari driz(visticamak pec 12 junija) saks gatavoties 2010 gada sezonai. ari difuzoru lieta kamer visas komandas gaidija tiesas lemumu mclaren jau bija sagatavojusi savu difuzoru un bridi kad tiesa nolema ka difuzori ir legali mclaren jau bija savu modeli izgatavojusi, bet parejas komandas tikai saka savus modelus izstradat. sogad tapat mclaren vairs nav nekadu izredzu, butu tikai logiski ja maki pec nakama gada noteikumu apstiprinasanas visus spekus veltitiu jaunajam modelim.

     [+] [-]

, 2009-05-31 19:21, pirms 15 gadiem
nav jau kur ieskrieties- sezona zaudēta labāk esošo naudu jau tagad ielikt nākošgadam un nākošgada 40 milj. tērēt vēlāk, jo šajā gadījumā neviena kontrole nespēs noteikt vai nauda tērēta lai uzlabotu šā gada formulu vai lai jau tagad izstrādātu nākošgada modeli.