Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo gatavs karjeru turpināt arī kā kādas komandas rezerves pilots

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rikjardo gatavs karjeru turpināt arī kā kādas komandas rezerves pilots
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

F1 pilots Daniels Rikjardo, kurš neturpinās karjeru ''McLaren'' komandā, pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmā Singapūras ''Grand Prix'' medijiem atklāja, ka pagaidām vēl izsver nākamos karjeras soļus, neizslēdzot, ka viņš varētu arī pievienoties kādai komandai kā rezerves pilots.

F1 pilots Daniels Rikjardo pēc šīs sezonas vairs nestartēs ''McLaren'' rindās, kuras sastāvā pavadījis pēdējās divas sezonas. Pirms Singapūras ''Grand Prix'' austrālietis paziņoja, ka pagaidām vēl izsver savus tālākos karjeras soļus, taču iespējami divi varianti - nonākšana kādas citas komandas sastāvā vai būšana kādas vienības rezerves pilotam.

''Joprojām vēlos palikt F1. Plāns A ir būt kādas komandas sastāvā. Nekas nav mainījies, vienkārši nevēlos lēkt pirmajā piedāvātajā vietā. Noteikti reālistiska iespēja ir būt kādas vienības rezerves pilotam,'' žurnālistiem teica pieredzējušais sacīkšu pilots.

''Man patīk citas motosporta disciplīnas, taču sevi tajās neredzu. Man šķiet, ka, ja došos uz citu disciplīnu, tad aizvēršu F1 durvis uz visiem laikiem, tāpēc esmu pilnībā koncentrējies uz palikšanu šajā čempionātā. Mana komanda runā ar praktiski visiem. Mēģinām saprast, kas būtu labākais. Raugos ne tikai uz 12 mēnešiem uz priekšu, bet ilgākā laika periodā,'' turpināja sportists.

Iepriekš par Rikjardo interesējusies ''Haas'', komandas vadītājam Ginteram Šteineram atklājot, ka pagaidām nezina sportista lēmumu. ''Nevēlos runāt viņa vietā. Domāju, ka viņš šobrīd izvērtē, ko vispār vēlas darīt. Ja viņš izlemj būt kādas komandas rezerves pilots, tas nenozīmē, ka pēc kāda laika Daniels nevar pakāpties uz kādu no divām komandas pozīcijām. Vispirms viņam jātiek skaidrībā, ko viņš vēlas dzīvē darīt. Tas prasīs laiku, jo šis ir nozīmīgs lēmums Rikjardo karjerā.''

Daniels Rikjardo šī gada čempionātā pagaidām izcīnījis tikai 19 punktus, kas dod viņam 14. vietu kopvērtējumā. Bez ''McLaren'' viņš bijis arī ''Red Bull'' un ''Alpine'' (iepriekš ''Renault'') komandu pilots.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/f1/news/1...