Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 debitants Kolapinto: "Argentīnā mani salīdzina ar Mesi"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 debitants Kolapinto: "Argentīnā mani salīdzina ar Mesi"
Franko Kolapinto. Foto: f1.com

Šajā nedēļas nogalē Itālijas posmā leģendārajā Moncas trasē debiju "Formulā 1" piedzīvos Franko Kolapinto. Argentīnietis kļūs par 777. pilotu vēsturē, kurš startējis F1 čempionātā.

Deviņus posmus pirms sezonas beigām Kolapinto sēdīsies "Williams" mašīnā, nomainot bezcerīgu sniegumu rādošo Loganu Sardžentu, kurš čempionātā, diezgan droši, vairs neatgriezīsies. Pēdējo reizi Argentīnai savs pilots F1 sacīkstēs bija 2001. gadā, kad startēja Gastons Macakane. Tolaik Kolapinto vēl pat nebija dzimis. Līdzjutēji ir tādā sajūsmā, ka pielīdzina viņu Argentīnas futbola zvaigznei Lionelam Mesi.

"Man ir grūti justies kā Leo Mesi, bet dažreiz redzu, ka fani mani salīdzina ar viņu," saka Kolapinto. "Bet viņi ir traki. Mesi ir kā dievs. Jūs nevarat mani salīdzināt ar viņu. Argentīna 23 gadus bijusi bez F1 pilota, līdz ar ko šis notikums argentīniešus padara ļoti laimīgus. Šis ir īpašs brīdis gan viņiem, gan man. Ja es būtu mazs puika, man patiktu atbalstīt kādu no savas valsts. Tagad daudzi jaunie cilvēki pievēršas "Formulai 1", arī skatoties "Netflix" seriālu, un viņi visi mani atbalsta. Ir lieliski to redzēt."

Kolapinto kopš 2023. gada ir "Williams Driver Academy" programmas sastāvā. Šogad viņš uzsāka pirmo sezonu "Formulā 2", parādot cerīgu potenciālu un jau guvis vienu uzvaru, kopvērtējumā pašlaik ieņemot sesto vietu.

Runājot par gaidāmo debiju F1 čempionātā, sportists ir reālists, uz brīnumiem necer, bet sola uz sevi liktās cerības attaisnot.

"Debiju piedzīvošu ļoti īpašā nedēļas nogalē Moncas trasē, un esmu ļoti pateicīgs "Williams" par doto iespēju," atzina Kolapinto. "Mans mērķis ir izdarīt savu darbu pēc iespējas labāk. Komandai ir skaidri mērķi, uz kuriem koncentrējamies, tāpēc mēģināšu mācīties, cik ātri vien iespējams. Visi mani ir silti uzņēmuši, bet jāatceras, ka esmu debitants, arī F2 čempionātā, tāpēc negaidu neko grandiozu. Gribu iet soli pa soli un koncentrēties uz sevi. Tas ir pats galvenais. Jāizdara, ko komanda gaida un esmu vairāk nekā drošs, ka to izdarīšu."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv