Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 mehāniķiem turpmāk būs aizliegts kāpt uz žoga, lai sveiktu pilotus

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

F1 mehāniķiem turpmāk būs aizliegts kāpt uz žoga, lai sveiktu pilotus
Foto: Mark Sutton / Motorsport Images

Pirms Austrālijas F1 posma, kas notiks šajā nedēļas nogalē, FIA sacīkšu direktors Nīls Vitihs komandām paziņojis, ka tās personāls turpmāk vairs nedrīkst kāpt uz žoga, lai sveiktu savus pilotus.

Šis solis faktiski izbeigs ilggadējo tradīciju, kad komandu darbinieki sacīkšu noslēgumā kāpa uz žoga, kas norobežo boksus no trases, lai apsveiktu savas komandas pilotus ar lielisko rezultātu. Šie jaunie noteikumi stāsies spēkā Austrālijas F1 posmā.

Sezonas pirmajos divos posmos ''Red Bull Racing'' un ''Aston Martin'' mehāniķi gandrīz pilnībā uzkāpa uz žoga un noliecās virs trases, lai sveiktu savus braucējus. FIA pārstāvjiem tas šķitis nedroši, tāpēc komandas saņēma jaunu instrukciju, kur pārkāpšanas gadījumā tiks informēti sacensību tiesneši.

Vitihs piebilda, ka ''Jebkurā laikā ir aizliegts kāpt uz žoga un, pamatojoties uz FIA Starptautiskā sporta kodeksa H pielikuma 2.3.2. pantu, šie noteikumi tiek piemēroti visās vadošo organizāciju sankcionētajās autosporta kategorijās''.

Tāpat noteikumu izmaiņās teikts, ka ''komandas personālam ir atļauts atrasties boksu celiņā tikai tieši pirms tam, kad viņiem jāstrādā pie automašīnas, un tiem ir jāpamet boksu celiņš, tiklīdz darbs ir pabeigts".

Kā vēsta f1.lv, tad Melburnā organizatori veikuši izmaiņas arī starta laukuma apzīmējumos (sezonas pirmajos divos posmos divi piloti tika sodīti par nepareizu starta pozīcijas izkārtojumu (sportista formulas kreisās puses riteņi atradās ārpus baltās līnijas)). Turpmāk starta laukuma marķējums būs par 20 centimetriem platāks. Papildus treniņos testēs centrālo 'vadlīniju' un, ja atsauksmes būs pozitīvas, to varētu ieviest arī sacīkstēs.

Foto: f1.lv

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Vai, tavuprāt, mehāniķiem būtu jāatļauj kāpt uz žoga, lai sveiktu savus pilotus?

  • 186

  • 48


     [+] [-]

, 2023-03-31 06:22, pirms gada
Tur jau piemērojami apstākļi darbam augstumā. Ja tos ievērotu, tad vēl varētu. Nepienāk tāda reize, ka mehāniķi no žoga pārslogošanas nenogāžas ar visu to žogu.