Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 medicīniskās automašīnas šoferis: ''Likās, ka pagājusi mūžība, kamēr Grožāns pameta formulu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

F1 medicīniskās automašīnas šoferis: ''Likās, ka pagājusi mūžība, kamēr Grožāns pameta formulu''
Alans van der Merve palīdz Romēnam Grožānam. Foto: autosport.com

''Mēs nekad nebijām redzējuši tik lielas liesmas. 12 gadu laikā nekad neesmu redzējis tik daudz liesmas pie šāda trieciena,'' saka F1 medicīniskā personāla automašīnas šoferis Alans van der Merve.

Jau ziņojām, ka "Formula 1" Bahreinas posma ievadā smagā avārijā cieta "Haas" pilots Romēns Grožāns, kura formula ietriecās trases nožogojumā un vizuāli šausminošā brīdī eksplodēja, pārlūstot uz pusēm un radot pamatīgas liesmas. Par laimi, Francijas pilots šo avāriju pārdzīvoja ar nelieliem apdegumiem, un viņa komanda ziņo, ka ar viņu viss kārtībā un dzīvībai bīstamas traumas neesot gūtas.

Pēc avārijas kā pirmie pie Grožāna degošās formulas piesteidzās F1 medicīniskā personāla automašīna, kuru pilotēja Alans van der Merve, kā arī automašīnā atradās Īans Robertss, FIA medicīniskā pārstāvja vietnieks un F1 pasākumu ārsts. Alans van der Merve piebilda, ka viņam likās, ka pagājusi mūžība, kamēr Grožāns pametīs degošo formulu. Alans van der Merve atzina, ka viņiem tas bija liels pārsteigums redzēt tik milzīgas liesmas no šīs avārijas, taču viņš atzinīgi novērtēja spēkā esošos drošības standartus, kas izglāba pilota dzīvību.

''Mēs nekad nebijām redzējuši tik lielas liesmas. 12 gadu laikā nekad neesmu redzējis tik daudz liesmas pie šāda trieciena,'' saka Alans van der Merve, kuru sociālajos tīklos ļoti daudzi cilvēki sauc par varoni.

''Pagāja neliels laiks, lai galvā apstrādātu notiekošo, taču esmu pārliecināts, ka tā bija tikai aptuveni sekunde, bet sajūtas bija, ka pagājusi mūžība. Romēns vienkārši pats sāka kāpt ārā no automašīnas, kas ir diezgan pārsteidzoši pēc šādas avārijas. Bija zināms atvieglojums, kad viņš atgriezās pie mums un viņam viss bija kārtībā. Tas tikai pierāda to, ka visas mūsu izstrādātās sistēmas strādāja roku rokā - halo sistēma, barjeras, drošības jostas. Viss darbojās tā, kā tam vajadzētu būt. Ja nebūtu kaut vienas no šīm lietām, rezultāts varēja būt savādāks,” nobeidz Alans van der Merve.

"Romēns jūtas normāli," medijiem pavēstīja "Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners. "Nevēlos sniegt medicīnisku komentāru, taču viņam bija nelieli apdegumi. Protams, ka viņš ir šokā. Vēlos pateikties glābšanas dienesta darbiniekiem, kuri rīkojās ļoti ātri. Sacensību organizētāji un tehniskais personāls paveica lielisku darbu, tas viss bija baisi."

sākt tīrs kods:

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-29 22:47, pirms 3 gadiem
Mana pirmā reakcija bija: "Kurš idi... atstājis degvielas tvertni trases malā". Tik daudz runāts, ka F1 mašīnas šodien ir super drošas, ka pie eksplozijas pirmā reakcija bija "tā noteikti nebija mašīna, bet gan kaut kas cits". Tikai pēc tam sapratu, ka eksplodējusi Grožāna formula

  +2 [+] [-]

, 2020-11-29 22:49, pirms 3 gadiem
Bet nu Grožānam ir nenormāli paveicies, ka drošības josla ļāva no mašīnas izkļūt. Tik pat labi barjera varēja traucēt izkļūt no formulas. Jau tā liesmās pavadītās gandrīz 30 sekundes ir kaut kas prātam neaptverams.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-29 22:59, pirms 3 gadiem
Pēc pirmajiem video no slimnīcas liekas ka tiešām nākamnedēļ Romēns nestartēs.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-30 00:02, pirms 3 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Pēc pirmajiem video no slimnīcas liekas ka tiešām nākamnedēļ Romēns nestartēs.
Ja nebūs nopietni apdegumi , pacietīs sāpes un brauks domāju. Tomēr vēl ir iespēja pēdējās 2 reizes startēt F1.

     [+] [-]

, 2020-12-01 00:18, pirms 3 gadiem
Šitādu skatu f1 nebiju ilgi redzējis... paldies Dievam nav nāves gadījums. Pirksti sadzīs, tas ir nieks, Romānam tiešām ļoti paveicās, bet no kā tā mašīna tā aizdegās, tas tak nav normāli