Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" apšauba FIA iespējas uzraudzīt izmaksu griestu ievērošanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ferrari" apšauba FIA iespējas uzraudzīt izmaksu griestu ievērošanu
Matija Binoto. Foto: Motorsport.com

F1 pirms gada ieviesa izmaksu griestus, kas šajā sezonā tika noteikti 140 miljonu dolāru apmērā. Tomēr "Ferrari" komandas priekšnieks Matija Binoto apšaubījis FIA iespējas uzraudzīt noteikumu ievērošanu.

"FIA ir ļoti maz cilvēku, kuri rūpētos par šī punkta ievērošanu. Nākotnē situācijai jāuzlabojas, jo būtu ļoti nepatīkami, ja čempionāta likteni izšķirtu finansiālie noteikumi, nevis tehniskie vai sportiskie," pauda Matija Binoto. Sezonas izmaksu griesti tika noteikti 140 miljonu dolāru apmērā, vēlāk summu palielinot par 3,5% saistībā ar pasaulē valdošo inflāciju.

Binoto izteikumi nākuši drīz pēc tam, kad parādījušās runas par "Red Bull" četrus kilogramus vieglāko šasiju, kas tiks izmantota tuvākajās sacīkstēs. Komandas līderis Makss Verstapens dodas pretī savam otrajam titulam pēc kārtas, tāpat "Red Bull" ir pārliecinoša favorīte uz konstruktora kausa izcīnīšanu.

Jaunā šasija varētu parādīties oktobrī, un "Red Bull" plāno, ka ieguvums varētu būt 0,14 sekundes uz vienu apli. Komandas runasvīrs noliedzis, ka "Red Bull" varētu pārtērēties, apgalvojot, ka "Ferrari" un "Mercedes" sezonas gaitā ieviesušas vairāk jaunievedumu.

"Es nezinu, ko viņi dara un kas notiks ar viņu šasijām, bet budžeta griesti vienmēr ir mūsu prātos. Finansiālie noteikumi un tas, kā tie tiek interpretēti un ievēroti, var veidot lielu atšķirību starp komandām. Mums nepieciešams, lai FIA būtu spēcīga un pievērstu uzmanību, citādi noteikumi nebūtu godīgi," teica Binoto.

Viņš apgalvoja, ka "Ferrari" sezonas laikā nespētu ieviest vieglāku šasiju, jo tad nekādi neiekļautos budžeta noteikumos.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

     [+] [-]

, 2022-08-29 21:22, pirms 2 gadiem
Es, ar lielo burtu Apšaubu Matija Binoto profesianālās vadītāja īpašības un uzskatu, kas sen laiks atkāpties