Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasisms turpina apvīt F1: Hamiltons nosoda Nelsona Pikē izteikumus

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Rasisms turpina apvīt F1: Hamiltons nosoda Nelsona Pikē izteikumus
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

''Formula 1'' turpina apvīt ar rasismu saistīti skandāli. Šoreiz Lūisa Hamiltona ādas krāsu intervijā aizskāris kādreizējais brazīliešu pilots Nelsons Pikē, izsaucot atbildes reakciju no britu autosportista un arī F1.

Trīskārtējais F1 čempions brazīlietis Nelsons Pikē, kurš cita starpā ir arī Maksa Verstapena dzīvesbiedres Kellijas Pikē tēvs, intervijā izmantoja rasistisku leksiku, intervijā komentējot Lūisa Hamiltona un Verstapena sadursmi pagājušā gada Silverstonas sacīkstē.

Lai arī Pikē šādi izteicies pagājušā gada novembrī, intervija publicēta tikusi vien nesen. Tas arī izsaucis atbildes reakciju no paša Hamiltona, kurš ir aktīvi cīnās pret rasismu, kā arī no F1.

''Tā ir vairāk nekā valoda. Šie arhaiskie uzskati ir jāmaina. Tiem nav vietas mūsu sportā. Visu dzīvi esmu saskāries ar šo attieksmi. Ir bijis daudz laika, lai mācītos. Tagad pienācis laiks rīkoties,'' savā ''Twitter'' kontā vēstīja septiņkārtējais pasaules čempions Hamiltons.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...

  +3 [+] [-]

, 2022-06-29 13:33, pirms 2 gadiem
un ko viņš pateica?

  +5 [+] [-]

, 2022-06-29 14:02, pirms 2 gadiem
Galvenais iemaukt rakstu, neuzrakstot galveno.

  +3 [+] [-]

, 2022-06-29 14:05, pirms 2 gadiem
Tas izklausījās apmēram tā:“Mazais nēģeris (neguinho – portugāļu) ar savu mašīnu iebrauca iekšmalā, bet tas ir ļoti ātrs līkums, kur divām mašīnām blakus nav vietas. Tā bija netīra spēle no viņa puses. Viņam nospīdēja, ka Verstapenam viss tika sad...s, bet pašam ļoti paveicās.”

  +3 [+] [-]

, 2022-06-29 14:06, pirms 2 gadiem
Kāds viņa radinieks aizstāvēja izcilo autosportistu, sakot, ka “mūsu vecmamma mūs visus sauca par mazajiem nēģeriem, un tas ir mīlestības vārds”

  +1 [+] [-]

, 2022-06-29 14:10, pirms 2 gadiem
Roza Pantera rakstīja: Kāds viņa radinieks aizstāvēja izcilo autosportistu, sakot, ka “mūsu vecmamma mūs visus sauca par mazajiem nēģeriem, un tas ir mīlestības vārds”
Atgādina kad Cavani no Mančesteras United atbildēja kādam instagram "Gracias Negrito". Tur arī tas vairāk nozīmēja "Paldies Brāli" nekā kaut kas rasistisks. Tā ir ka nepārzin citu valstu kultūras un valodas nozīmes.

  -2 [+] [-]

, 2022-06-29 18:47, pirms 2 gadiem
Hemty rakstīja: Atgādina kad Cavani no Mančesteras United atbildēja kādam instagram "Gracias Negrito". Tur arī tas vairāk nozīmēja "Paldies Brāli" nekā kaut kas rasistisks. Tā ir ka nepārzin citu valstu kultūras un valodas nozīmes.
Tas ka baltais cilvēks stāsta krāsainajiem par ko viņi drīkst un par ko nedrīkst apvainoties arī ir klajākā rasisma izpausme.

     [+] [-]

, 2022-06-30 04:28, pirms 2 gadiem
Tā notiek, kad sāk vērtēt otru pēc atsevišķiem pateiktiem vārdiem. Mūsdienu pasaulei un jo sevišķi dažādiem t.s. apbižotajiem, par kādiem viņi nezin kāpēc sevi joprojām uzskata, ir raksturīga tendence izraut vārdus no konteksta.