Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Marko lidmašīnā gulēja - nezinu, ko viņš varēja analizēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Marko lidmašīnā gulēja - nezinu, ko viņš varēja analizēt"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Sebastians Fetels uzskata, ka "Ferrari" sacīkšu auto šogad vairs nav tik ātrs garajās taisnēs kā pagājušajā gadā, ko jau iepriekš novērojuši arī konkurenti. Tāpat vācietis ar ironiju atbildējis uz Helmuta Marko izteikumiem, ka "Ferrari" spēkratiem Austrālijas posmā bijušas problēmas ar dzesēšanu.

"Ferrari" komanda F1 sezonas pirmajā posmā pārsteidza daudzus, jo pēc testiem tika prognozēts, ka tā cīnīsies par uzvaru, taču tas nenotika. Fetels finišu sasniedza ceturtais, bet tieši viņam aizmugurē sacīkstes pabeidza viņa jaunais komandas biedrs Šarls Leklērs, kuram vadība aizliedza censties apdzīt pārinieku.

Izskanējis viedoklis, ka šogad "Ferrari" vairs nav tā maksimālā ātruma pārsvara, kāds šai komandai bija pērn, un Fetels tam piekrīt.

"Mēs zaudējām visās jomās," viņš saka, atceroties Melburnas trasē piedzīvoto. "Pagājušajā sezonā mums bija ļoti efektīva mašīna, un gada beigās, iespējams, mazliet pietrūka piespiedējspēka, tāpēc taisnēs varējām būt ātrākie. Šogad ir sajūta, ka mums ir ļoti spēcīga un ātra mašīna līkumos, varbūt tāpēc nedaudz zaudējam taisnēs. Vēl gan neesam pavadījuši trasē tik daudz laika, lai varētu spriest precīzi."

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko nesen izteica viedokli, ka Austrālijas "Grand Prix" laikā "Ferrari" spēkartiem bijušas problēmas ar dzesēšanu un vajadzējis taupīt degvielu, tādēļ Fetels neesot varējis parādīt visu, uz ko tehnika būtu spējīga normālos apstākļos.

"Vienmēr ir svarīgi, kādās pozīcijās tiek sasniegts finišs, bet domāju, ka mēs esam vienā spēlē ar konkurentiem," uzskata Fetels. "Ar Helmutu lidmašīnā mēs pēc sacīkstēm pasmējāmies. Patiesībā viņš tur bija aizmidzis, tādēļ nezinu gan, ko tobrīd varēja analizēt. Mums ir dažas atbildes uz to, kāpēc Austrālijā pietrūka ātruma, bet vairs mēs tajā trasē šogad nestartēsim. Īstās atbildes nekad neuzzināsim, jo atgriezīsimies tur tikai pēc gada."

Fetels atzīst, ka "Mercedes" komanda bijusi konkurētspējīgāka nekā viņš prognozējis, kamēr pašu ātrums bijis ne tik labs kā cerēts, kas arī izskaidro lielo atstatumu līdz uzvarētājiem. Vācietis finišēja vairāk nekā minūti aiz Valteri Botasa.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...