Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Palmers: "Tas, ko dara "Red Bull" un Verstapens, ir kaut kas nedzirdēts"

Palmers: "Tas, ko dara "Red Bull" un Verstapens, ir kaut kas nedzirdēts"
Makss Verstapens un Serhio Peress. Foto: FIA Pool

Bijušais autosportists Džoljons Palmers uzskata, ka nav normāli, ja "Red Bull" komanda Serhio Peresa stratēģiju sacīkstēs veido pēc Maksa Verstapena norādījumiem, kā tas bija svētdien notikušajā F1 čempionāta posmā Ostinā.

Verstapens šajās sacīkstēs guva uzvaru, tikai par nedaudz vairāk kā sekundi finišā uzveicot "Mercedes" pilotu Lūisu Hamiltonu. Holandietis startā bija zaudējis pirmo vietu, taču izvēlējās riepu maiņu veikt salīdzinoši agri, uz kā rēķina viņam izdevās tikt sāncensim priekšā. Pēc pirmā pitstopa Verstapens instruēja komandu, lai viņa pārinieks Peress arī dodas boksos, jo tad arī Hamiltons nevarētu atļauties ilgi palikt trasē.

Palmers, kurš 2014. gadā kļuva par GP2 čempionu, bet šobrīd jau karjerai pielicis punktu un darbojas kā sacīkšu komentētājs un apskatnieks, par to ir šokēts.

"Tas ir kaut kas nedzirdēts, ka pilots mēģina diktēt sava komandas biedra stratēģiju sacīkšu laikā," viņš saka. "Bet "Red Bull" tā arī darīja, iesūtot Peresu boksos. Mēs zinām, ka komanda šad un tad izmanto Peresu, lai uzlabotu savas izredzes uzvarēt pilotu ieskaitē. Pat Silverstounā viņi iesūtīja Peresu boksos, atņemot iespēju finišēt punktos, lai viņš varētu uzrādīt ātrāko apli un šo papildus punktu neiegūtu Hamiltons."

30 gadus vecais Palmers uzskata, ka "Red Bull" šobrīd jau mazliet pārkāpuši robežu: "Tā ir nedaudz dīvaina tendence, ka vadošais pilots pa komandas radio sāk kaut ko šādi ietekmēt, bet tas tikai parāda, cik ļoti Verstapens pašlaik domā tikai par sevi. Viņš uzvedas kā pilots, kurš te bijis jau iepriekš, kuram ir pieredze nolasīt uz priekšu sacīkšu scenāriju un pieņemt šādus lēmumus pat ļoti lielas spriedzes apstākļos. Visa komanda, pat viņa komandas biedrs, velk deķi uz vienu pusi. Tas bija skaidrs arī pirmajā aplī, kad Peress necīnījās Verstapenam pretī."

Uzvarot trasē, kurā pirms tam pirmo vietu prognozēja "Mercedes" komandai, Verstapens kopvērtējumā piecus posmus pirms sezonas beigām iekrājis 12 punktu pārsvaru pār Hamiltonu. Sezona turpināsies ar posmu 7. novembrī Meksikā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...


, 2021-10-28 13:24, pirms 2 gadiem
Jā ,tas ir briesmīgi ! Hokejā arī vienam spēlētājam visu lauku jāstāv vārtos ! Kas viņš nav hokejists ,vai ?Šausmas
, 2021-10-28 13:45, pirms 2 gadiem
Nesaprotu, kas tur tik īpašs. Buļļi un Merši darīs visu, lai uzvarētu čempionātā. Bottas ar Perezu paši vainīgi, ka nevilka līdzi, tagad ir wingmen.
, 2021-10-28 14:29, pirms 2 gadiem
Nedzirdēts? Palmers kurls?
, 2021-10-28 14:38, pirms 2 gadiem
Oriģinālavotā kaut kā tik ļoti dramatizēts netiek: https://www.formula1.com/en/latest/...
Baigais šoks no Palmera tur tiešām nav.
Ja godīgi, ņemot vērā to, cik aizraujošs ir šis čempionāts, brīžiem, lasot Sportacentra saturu par F1, neeesmu drošs, vai autori ir iedziļinājušies kontekstā vai tikai ķep ļep pārtulkojuši no kāda second-hand avota.
, 2021-10-28 14:41, pirms 2 gadiem
It kā tas būtu kaut kas jauns... Mercedes sen izmanto dažādas, daudz netīrākas spēlītes, upurējot otra pilota iespējas par labu viņu līderim. Red Bull un Maksim jāspēlē tāpat, ja grib cīnīties par titulu.
, 2021-10-28 14:42, pirms 2 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Nesaprotu, kas tur tik īpašs. Buļļi un Merši darīs visu, lai uzvarētu čempionātā. Bottas ar Perezu paši vainīgi, ka nevilka līdzi, tagad ir wingmen.
Perezs gan gonku bez ūdens nobrauca, bet jā, ir pilnīgi skaidrs, ka gan Merc Bottas, gan RB Checo stratēģijas pakārtos primāri Maksim un Luisam.
, 2021-10-28 14:50, pirms 2 gadiem
Styrnucis rakstīja: Oriģinālavotā kaut kā tik ļoti dramatizēts netiek: https://www.formula1.com/en/latest/...
Baigais šoks no Palmera tur tiešām nav.
Ja godīgi, ņemot vērā to, cik aizraujošs ir šis čempionāts, brīžiem, lasot Sportacentra saturu par F1, neeesmu drošs, vai autori ir iedziļinājušies kontekstā vai tikai ķep ļep pārtulkojuši no kāda second-hand avota.
Absolūti! Un pat nevis “tik ļoti”, bet netiek dramatizēts vispār! Dzeltenās preses meistarklase - var tikai pamācīties! Tajā pašā laikā nožēlojami mēģināt izteikt savu viedokli, palienot zem cita žurnālista vārda..
, 2021-10-28 17:11, pirms 2 gadiem
Pat Silverstounā viņi iesūtīja Peresu boksos, atņemot iespēju finišēt punktos, lai viņš varētu uzrādīt ātrāko apli un šo papildus punktu neiegūtu Hamiltons." Kas tas par murgu uzskribelēts? Par ātrāko apli dod papildus punktu, ja finišē punktos.
, 2021-10-28 17:45, pirms 2 gadiem
janx13 rakstīja: Pat Silverstounā viņi iesūtīja Peresu boksos, atņemot iespēju finišēt punktos, lai viņš varētu uzrādīt ātrāko apli un šo papildus punktu neiegūtu Hamiltons." Kas tas par murgu uzskribelēts? Par ātrāko apli dod papildus punktu, ja finišē punktos.
Bet punktus nesaņem neviens, ja ātrāko apļa laiku uzstāda džeks, kurš finisējis ārpus Top10.
Respektīvi, Red Bull iesauca punktos esošo Peresu boksos apzinoties, ka Čeko izkritīs no punktiem, lai ar jaunām riepām tiktu uzstādīts ātrākais apļa laiks un tādējādi tas tiktu noņemts Hamiltonam tā brīža ātrākais apļa laiks.
Tas toreiz izraisīja visai lielu šoku daudzos F1 līdzjutējos, ka Red Bull šādi izlēma rīkoties. Upurēt sava pilota sacīksti, lai neļautu Hamiltonam izcīnīt punktu par ātrāko apļa laiku
, 2021-10-28 20:02, pirms 2 gadiem
Tāpēc ka lupatas. Un nauda.. nespēju iedomāties, ka tādi džeki kā Senna, Prosts, Mansels, Raikonens, Hakinens vai tas pats Alonso braucot vadošajās komandās pakļautos kaukādām pavēlēm..
, 2021-10-28 20:03, pirms 2 gadiem
Nu un Rosbergs parādīja, ka to var izdarīt pat Mersī
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.