Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens no 14. starta vietas paliek nepārspēts arī Beļģijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Verstapens no 14. starta vietas paliek nepārspēts arī Beļģijā
Makss Verstapens. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Beļģijas ''Grand Prix'' dubultuzvaru izcīnīja ''Red Bull'' piloti. Jau savu devīto uzvaru sezonā izcīnīja Makss Verstapens, kurš sacīksti sāka tikai no 14. starta pozīcijas. Otro vietu ieguva viņa komandas biedrs Serhio Peress, bet uz pjedestāla trešā pakāpiena dosies ''Ferrari'' pilots Karloss Sainss.

• Pirms sacensību sākuma F1 sociālajos tīklos tika paziņots, ka vēl vismaz gadu Beļģijas ‘’Grand Prix’’ atradīsies tās sacensību kalendārā. Arī 2023. gada čempionātā šajā trasē notiks F1 posms.

• Kopvērtējuma līderis no ‘’Red Bull’’ komandas Makss Verstapens šīs dienas sacīksti sāka tikai no 14. starta pozīcijas, taču Beļģijas ‘’Grand Prix’’ trase ir pateicīga apdzīšanai, ko holandietis pierādīja jau pirmajos apļos.

• Jau līdz 12. aplim Verstapens no 14. vietas tika līdz pirmajai pozīcijai, bet vēlāk, dodoties pitstopā, atkrita uz otro pozīciju. Ātri gan tas tika mainīts, kopvērtējuma līderim 18. aplī apdzenot ‘’Ferrari’’ pilotu Karlosu Sainsu.

• Sainss nespēja pozīciju nosargāt arī cīņā pret otru ‘’Red Bull’’ pilotu Serhio Peresu, kurš spāņu pilotu apdzina 21. aplī. Kad sacīkste bija pusē, tad kopvērtējuma līderis Verstapens ar savu komandas biedru devās pretī dubultuzvarai.

• Pirmajā aplī savstarpēji sadūrās divu čempionu pilotētās formulas – Lūisa Hamiltona un Fernando Alonso. Pārāk lielo bojājumu dēļ ‘’Mercedes’’ lūdza britu sportistu doties boksos un priekšlaicīgi izstāties.

• Atlikušajā posma gaitā ‘’Red Bull’’ piloti nosargāja dubultuzvaru. Devīto reizi sezonā kādā no posmiem uzvarēja Verstapens, bet viņa komandas biedrs finišēja otrais. Trešo vietu nosargāja ‘’Ferrari’’ pilots Karloss Sainss, kurš to nosargāja cīņā ar ‘’Mercedes’’ braucēju Džordžu Raselu.

• Par deviņām vietām šodien posmā pacēlās ‘’Ferrari’’ braucējs Šarls Leklērs, kurš šodien finišēja sestais. Finišā Leklērs iebrauca piektais, beigās apdzenot Fernando Alonso, taču soda dēļ ‘’Ferrari’’ pilotam nācās samierināties ar sesto vietu.

• Deviņas vietas pret vakardienas kvalifikāciju pacēlās arī ‘’Alpine’’ braucējs Estebans Okons, kurš to noslēdza divas vietas zemāk par savu titulēto komandas biedru – septītajā vietā.

• Reto punktu sezonā izcīnīja ‘’Williams’’ komanda. Tās braucējs Alekss Albons finišēja desmitajā vietā, tādējādi izcīnot ceturto punktu sevis pārstāvētajai komandai šajā sezonā. Visus izcīnījis tieši Albons.

• Kopvērtējumā Verstapens ir pārliecinošs līderis ar 284 punktiem. Pēc izcīnītās otrās vietas šodien uz otro vietu kopvērtējumā pacēlies Verstapena komandas biedrs Peress (191 punkts). Uz trešo vietu atbīdījies Leklērs, kuram 186 punkti.

• Jau pēc nedēļas turpināsies F1 sezona ar posmu Verstapena mājās Nīderlandē.

F1 posmu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

F1 kopvērtējums pēc 14. posma:

VietaPilotsValstsPunkti
1.Makss VerstapensNīderlande284
2.Serhio PeressMeksika191
3.Šarls LeklērsMonako186
4.Karloss SainssSpānija171
5.Džordžs RaselsApvienotā Karaliste170
6.Lūiss HamiltonsApvienotā Karaliste145
7.Lando NorissApvienotā Karaliste76
8.Estebans OkonsFrancija64
9.Fernando AlonsoSpānija51
10.Valteri BotassSomija46
11.Kevins MagnusensDānija22
12.Sebastians FetelsVācija20
13.Daniels RikjardoAustrālija19
14.Pjērs GaslīFrancija18
15.Miks ŠumahersVācija12
16.Juki CunodaJapāna11
17.Gvanju ŽouĶīna5
18.Lānss StrolsKanāda4
19.Alekss AlbonsTaizeme4
VietaKomandaPunkti
1.Red Bull509
2.Ferrari377
3.Mercedes349
4.Alpine117
5.McLaren101
6.Alfa Romeo51
7.Haas34
8.AlphaTauri29
9.Aston Martin25
10.Williams4

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 17:38, pirms 2 gadiem
Ko tie sarkanie atkal dara? Sainsu iesauc 2. reizi boskos un uzliek hard un pēc tam pēc 10 apļiem prasa - vai negribi atkal samainīt riepas.

Pat komentētāji zin, ka viņam jaunas dzeltenās rezervē un jāvelk līdz galam, bet nē... patestēsim tak cietākās

Žēl, ka Leklērs tomēr apdzina ALO. Tas būtu rēcīgi, ja nebūtu apdzīnis

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 17:42, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Ko tie sarkanie atkal dara? Sainsu iesauc 2. reizi boskos un uzliek hard un pēc tam pēc 10 apļiem prasa - vai negribi atkal samainīt riepas.

Pat komentētāji zin, ka viņam jaunas dzeltenās rezervē un jāvelk līdz galam, bet nē... patestēsim tak cietākās

Žēl, ka Leklērs tomēr apdzina ALO. Tas būtu rēcīgi, ja nebūtu apdzīnis
Kad tik Leklērs tā pat ir aiz Alonso jo saņēma 5sec sodu jo beigās pārsniedza ātrumu boksa celiņā
Ferrari ir vnk KLAUNI (brīvlaiks pagājis bet tur nekas nav mainījies)

  +3 [+] [-]

, 2022-08-28 17:45, pirms 2 gadiem
Citas komandas: Too late for plan G
Ferrari: Nekad nav par vēlu Leklēram kaut ko sačakarēt.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-28 17:46, pirms 2 gadiem
Ferrari ir vienīgie kas radīja interesi sacīkstē, slikta vai labā ziņā nav svarīgi. Komanda kas jā čakarējas un kaut ko muhli vislaik, bet viņi dara visu lai tiktu uz augšu, nevis nu mums ir P5 viss ripinam uz riņķi vien. Ienīstu sacīkšu tiešraides režisoru, kurš nevar ieslēgt Ferrari kuri cenšas uzgriezt ātrāko apli, bet gan rāda kā RB ieripina boksos. Ienīstu Redbull un visu kas ap to saistīts, pat Mercedes veidoja vismaz kādu savstarpēju pilotu konkurenci, te tik uzblauj pabrauca malā un viss, pretīgi. Forza Ferrari

     [+] [-]

, 2022-08-28 17:50, pirms 2 gadiem
Ja nebūtu Ferrari šī sezona būtu līdz vemšanai garlaicīga, tapec aicinu visus aizvērties un priecāties ka viņi cīnās kā māk. Un ja kas pēc tā kad Perez neatstāja vietu Leklērs kaut ko aizķēra un salauza apakšu tāpēc netika uz priekšu. Un tiesneši protams neko neredz un viss viņiem ok.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-28 17:51, pirms 2 gadiem
Nuu Ferrari ir tada pazorniku komanda es nevaru, ierecu jau saciksu laika, piedavajot Lecleram iemest videjas riepas bet busi apaksgala, vai ari paliec trase un ejam uz hard, afigenijs piedavajums tur jabut debilam lai nesaprastu kad logiski trase japaliek, nerunajot par pitstopu kur Leclers palika aiz Alonso tas bija kronis visam........

  +2 [+] [-]

, 2022-08-28 17:52, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Ferrari ir vienīgie kas radīja interesi sacīkstē, slikta vai labā ziņā nav svarīgi. Komanda kas jā čakarējas un kaut ko muhli vislaik, bet viņi dara visu lai tiktu uz augšu, nevis nu mums ir P5 viss ripinam uz riņķi vien. Ienīstu sacīkšu tiešraides režisoru, kurš nevar ieslēgt Ferrari kuri cenšas uzgriezt ātrāko apli, bet gan rāda kā RB ieripina boksos. Ienīstu Redbull un visu kas ap to saistīts, pat Mercedes veidoja vismaz kādu savstarpēju pilotu konkurenci, te tik uzblauj pabrauca malā un viss, pretīgi. Forza Ferrari
Nu pa tv jau nerādīja, ka būtu kāda pavēle Perezam dota. Un šodien tas nebūtu VISPĀR NEKO mainījis. VER visus dzina garām kā stāvošus ar DRS un tāpat arī bez DRS problēmas nebija pēc SC. To pašu Perezu tak arī būtu apdzinis nepiepūloties.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 17:53, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Ja nebūtu Ferrari šī sezona būtu līdz vemšanai garlaicīga, tapec aicinu visus aizvērties un priecāties ka viņi cīnās kā māk. Un ja kas pēc tā kad Perez neatstāja vietu Leklērs kaut ko aizķēra un salauza apakšu tāpēc netika uz priekšu. Un tiesneši protams neko neredz un viss viņiem ok.
ka mak? vini vienkarsi nemak, nav brinums kad Kimsters talak par 2007 gada titulu netika (i to uz veiksmes rezultata), pedejais ferrari titula ieguvejs vel 10gadus bus Kimi

     [+] [-]

, 2022-08-28 17:56, pirms 2 gadiem
Formula 1 mājaslapā Verstapenam 284, nevis 283 punkti...

     [+] [-]

, 2022-08-28 17:56, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Nu pa tv jau nerādīja, ka būtu kāda pavēle Perezam dota. Un šodien tas nebūtu VISPĀR NEKO mainījis. VER visus dzina garām kā stāvošus ar DRS un tāpat arī bez DRS problēmas nebija pēc SC. To pašu Perezu tak arī būtu apdzinis nepiepūloties.
Uz to brīdi mainīga gan. Peresam bija svarīgi nezaudēt ātrumu, lai pēc pitstopa noturētu pozīciju - beidzot buļļi domā arī par Konstruktoru.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-28 17:58, pirms 2 gadiem
Nu, viss kā teicu. Viegla uzvara, žēl, ka RBR beigās atmetās, savā labākajā tempā brauca 2-3s ātrāk nkeā sarkanie, mega pārsvars.

Sarkanie Ferrari, bez kaut kādiem pigoriem vnk nemāk. Bail domāt, ko viņi ir darījuši garajā brīvlaikā. RBR kaudze uzlabojumu, a Ferrari vadās pēc principa, aij, tāpat būs labi .

Hamis Hamis, nu gadās arī muļķīgas kļūdas tādiem braucējiem kā viņš, labi, ka pats to atzīst. Rusells malacis, tāpat kā Fettels, Alonso, Okons godam cīnījās.

Atsevišķa uzslava Albonam! Ļoti labs sniegums.

Maklāreni, nu bļāviens, arī pamanījās zaudēt punktus dēļ taktiskām kļūdām.

Kopumā garlaicīga sacensība.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 17:59, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Uz to brīdi mainīga gan. Peresam bija svarīgi nezaudēt ātrumu, lai pēc pitstopa noturētu pozīciju - beidzot buļļi domā arī par Konstruktoru.
Nu bet neviens viņam nelika bremzēt un viņš arī neko nebremzēja....

     [+] [-]

, 2022-08-28 18:14, pirms 2 gadiem
Verstapenam 93 punktu pārsvars pār Perezu un 98 pār Leklēru. Palikušas 8 sacīkstes... tas nozīmē, ka pat gadījumā, ja Perezs vai Leklērs ar ātrāko apli uzvar visas atlikušās sacīkstes, Verstapenam pilnīgi pietiek visās sacīkstēs finišēt 3. vietā (tādā gadījumā viņš katrās sacīktēs pret pirmo vietu zaudētu 10+1 punktus, kas kopā veidos 88 punktus), lai tituls būtu rokās... Attiecīgi, ja vien Verstapenam pēkšņi nesāksies kaut kāda melnā strīpa, viņam tituls faktiski ir rokās jau tagad...

  -2 [+] [-]

, 2022-08-28 18:31, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Nu, viss kā teicu. Viegla uzvara, žēl, ka RBR beigās atmetās, savā labākajā tempā brauca 2-3s ātrāk nkeā sarkanie, mega pārsvars.

Sarkanie Ferrari, bez kaut kādiem pigoriem vnk nemāk. Bail domāt, ko viņi ir darījuši garajā brīvlaikā. RBR kaudze uzlabojumu, a Ferrari vadās pēc principa, aij, tāpat būs labi .

Hamis Hamis, nu gadās arī muļķīgas kļūdas tādiem braucējiem kā viņš, labi, ka pats to atzīst. Rusells malacis, tāpat kā Fettels, Alonso, Okons godam cīnījās.

Atsevišķa uzslava Albonam! Ļoti labs sniegums.

Maklāreni, nu bļāviens, arī pamanījās zaudēt punktus dēļ taktiskām kļūdām.

Kopumā garlaicīga sacensība.
kadas 2-3sec, tev kas Shumahera laiki, vispar pat tadus esi piedzivojis?! Vot tur bija garlaiciba kur jau sakuma bija skaidrs uzvaretajs vai kadas tehniskas kibeles, aa nu tu taks veikalas Maksima heiters tapec jaiepluta beztolkovaja xujnja, bet par visu parejo gan varu piekrist..

  -2 [+] [-]

, 2022-08-28 18:46, pirms 2 gadiem
crushader rakstīja: kadas 2-3sec, tev kas Shumahera laiki, vispar pat tadus esi piedzivojis?! Vot tur bija garlaiciba kur jau sakuma bija skaidrs uzvaretajs vai kadas tehniskas kibeles, aa nu tu taks veikalas Maksima heiters tapec jaiepluta beztolkovaja xujnja, bet par visu parejo gan varu piekrist..
Tak rimi pārdevējam galvenais uzrakstīt garu palagu. Pie vienas vietas vai vispār ko sakarīgu uzraksta.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 21:34, pirms 2 gadiem
Sacīkstes gluži kā Elvisa Preslija šovs. Tu zini, kā beigsies, bet tāpat auro un fano Šajās sacīkstēs it kā viss bija skaidrs, bet nebija jaut tā, ka nevajadzēja pacensties, lai tieši tā arī beigtos. Makša faniem svētki.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-28 22:10, pirms 2 gadiem
Patīkam RB uzvara!

  -1 [+] [-]

, 2022-08-29 00:51, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Ja nebūtu Ferrari šī sezona būtu līdz vemšanai garlaicīga, tapec aicinu visus aizvērties un priecāties ka viņi cīnās kā māk. Un ja kas pēc tā kad Perez neatstāja vietu Leklērs kaut ko aizķēra un salauza apakšu tāpēc netika uz priekšu. Un tiesneši protams neko neredz un viss viņiem ok.
Kur tur kaut kas tika salauzts???🤦‍♂️ 🤦‍♂️🤦‍♂️Maksimu ms par sodu varēja iedot par vietas neatstāšanu,bet tas viss...beidzam murgot lūdzu...

     [+] [-]

, 2022-08-29 10:48, pirms 2 gadiem
nebuutu tur hamis ar alonso sakjeeries un SC , taa RB dubultuzvara vareeja arii nebuut .... tas pats perezs jau startaa bija aiz shiem, taakaa tur naaktos veel paciiniities.....