Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar Beļģijas GP kvalifikācijā, taču no pirmās vietas startēs Leklērs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Verstapens uzvar Beļģijas GP kvalifikācijā, taču no pirmās vietas startēs Leklērs
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Šodien Beļģijas ''Grand Prix'' posma ietvaros norisinājās kvalifikācija, jo šajā posmā sestdien plānotas sprinta sacensības. Ar ātrāko lidojošo apli noslēdzošajā sesijā par uzvarētāju kļuva kopvērtējuma līderis Makss Verstapens, kurš apsteidza Šarlu Leklēru un Serhio Peresu. Vēlāk Verstapens saņēma piecu starta vietu sodu, kā dēļ svētdienas sacīksti no pirmās vietas sāks Leklērs.

• Lietainajā Beļģijā šodien tika aizvadīts F1 ‘’Grand Prix’’ posma sprinta kvalifikācija. Pirmo sesiju visātrāk aizvadīja ‘’Ferrari’’ pilots Šarls Leklērs, kurš par 0.215 sekundēm bija ātrāks par kopvērtējuma līderi Maksu Verstapenu. Vēl labāko sešiniekā atradās Lūiss Hamiltons, Karloss Sainss, Fernando Alonso un Oskars Pjastri.

• Kvalifikāciju vairs neturpināja Niko Hulkenbergs, Daniels Rikjardo, Logants Sāržents, Alekss Albons un ķīnietis Gvanju Žou.

• Otrās sesijas izskaņā ātrāko apli uzrādīja ‘’McLaren’’ braucējs Oskars Pjastri, kurš tādējādi pārņēma vadību no Leklēra. Otro un trešo vietu pirms noslēdzošās sesijas ieņēma abi ‘’Ferrari’’ braucēji – Karloss Sainss un jau minētais Leklērs, bet labāko sešiniekā vēl atradās arī Lenss Strols, Fernando Alonso un Lūiss Hamiltons.

• Kvalifikācija pēc otrās sesijas bija noslēgusies Estebanam Okonam, Valteri Botasam, Kevinam Magnusenam, Pjēram Gaslī un Jukam Cunodam. Okons savā lidojošajā aplī ietriecās apmalē, tādējādi bojājot formulas priekšējo spārnu.

• Beigās gan F1 šīs sezonas iznākumos nekas nemainījās – Makss Verstapens noslēdzošajā sesijā uzrādīja ātrāko lidojošo apli un tādējādi uzvarēja kvalifikācijā. Vēlāk viņam gan piešķīra piecu starta vietu sodu un tādējādi viņš svētdienas sacīksti sāks no sestās starta vietas, bet no pirmās otrās vietas ieguvējs Šarls Leklērs.

• Viņš par 0.820 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju no ‘’Ferrari’’, Šarlu Leklēru, bet trešo vietu ieguva pēdējo kvalifikāciju neveiksminieks, viņa komandas biedrs Serhio Peress.

• Vēl labāko sešiniekā iekļuva Lūiss Hamiltons (ceturtais), Karloss Sainss (piektais) un Oskars Pjastri (sestais).

• Rīt norisināsies sprinta sacīkste, kurā sportistiem būs iespēja tikt pie papildus punktiem kopvērtējumā, bet svētdien gaidāms arī pats posms.

• Kopvērtējumā Verstapens ir pārliecinošs līderis ar 281 punktu. Otrajā vietā pagaidām ir viņa komandas biedrs Peress ar 171 punktu, bet trešais ar 139 punktiem ir Fernando Alonso, no kura tikai par sešiem atpaliek Lūiss Hamiltons.

• Konstruktoru kausā dominē ‘’Red Bull’’ (452 punkti), otrajā vietā ir ‘’Mercedes’’ (223 punkti), bet trešajā ‘’Aston Martin’’ (184 punkti).

  +1 [+] [-]

, 2023-07-28 19:45, pirms 11 mēnešiem
Autor, tiešām?

• Beigās gan F1 šīs sezonas iznākumos nekas nemainījās – Makss Verstapens noslēdzošajā sesijā uzrādīja ātrāko lidojošo apli un tādējādi rīt sprinta sacīksti sāks no pirmās starta vietas.

Sprintam rīt būs sava atsevišķa kvalifikācija (kurā ļoti iespējams uzvarēs Verstapens un tiešām sāks no pirmās starta vietas)... šī bija kvalifikācija svētdienai, kur Verstapenam pienākas arī 5. vietu sods, tāpēc viņš svētdienas sacīksti sāks sestais, nevis pirmais...

     [+] [-]

, 2023-07-28 20:02, pirms 11 mēnešiem
Vislabāk apmaksātajam buļļu darbiniekam vajadzētu būt GP.

     [+] [-]

, 2023-07-28 20:09, pirms 11 mēnešiem
Vislabāk apmksātais bullis arī ir GP…Atkal Ģintermuižā laiž pie datoriem?

     [+] [-]

, 2023-07-28 20:22, pirms 11 mēnešiem
Rīt sprinta sacīksti no pirmās starta vietas gan sāks ''Ferrari'' pilots Šarls Leklērs.

?????
Nevis rīt, bet SVĒTDIEN!!! Rīt ir Sprinta sacīkste, pirms kuras būs SPRINTA kvalifikācija, kurai ar šodienas kvalifikāciju nav nekāda sakara...

     [+] [-]

, 2023-07-28 20:29, pirms 11 mēnešiem
Nez kurš man te pagājušo nedēļ mēģināja stāstīt, ka RB nav sekundi aplī ātrāka mašīna kā pārējiem. Nezmaz nerunājot, ka 10. vieta atpalika 3 sekundes...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-28 20:31, pirms 11 mēnešiem
bet no pirmās otrās vietas ieguvējs Šarls Leklērs....

Šis no abām vietām sāks. Kāds komatiņš vai domu zīme prasītos.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-28 20:37, pirms 11 mēnešiem
Cīņa par otro vietu ir patīkami sīva, Maksis pārmaiņus pēc varētu arī izstāties lai būtu lielāka intriga

  -1 [+] [-]

, 2023-07-28 21:21, pirms 11 mēnešiem
Ja būs lietos ir maza cerībai intrigai, taču, ja būs sauss, intrigas visticamāk nebūs, ja nenotiks kkāds traks misēklis jeb izstāšanās.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-28 21:49, pirms 11 mēnešiem
Negribas jau zelēt to Peresu, taču tik švaks pat Botass nebij pret Hamiltonu. Gribas, lai iesēdina tur kādu, kurš Maksim vismaz kkādu spiedienu var uzlikt, savādāk pilnīgā kruīzā čalim paiet sezonas. Bet nu tam atkal vajadzīgs, lsi kāda komanda būtu konkurētspējīgāka, kas verētu uz Red Bull izdarīt spiedienu konstruktoru kausā...kamēr maksis vienatnē pa lielam abus titulus var nokārtot, tikmēr jau to Peresu turēs.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-28 22:09, pirms 11 mēnešiem
Varētu Cunoda izskolot Rikjardo un tikt uz RedBull, Čeko vietā, būtu daaudz vairāk emociju. Bet nu tas nenotiks. Tagad vispār nevar saprast kura ir otrā ātrākā formula, vienā sacīkstē Mclaren, tad Mersis, tad Aston tagad atkal pārliecinoši Ferrari...

     [+] [-]

, 2023-07-28 23:14, pirms 11 mēnešiem
edgefall23 rakstīja: Varētu Cunoda izskolot Rikjardo un tikt uz RedBull, Čeko vietā, būtu daaudz vairāk emociju. Bet nu tas nenotiks. Tagad vispār nevar saprast kura ir otrā ātrākā formula, vienā sacīkstē Mclaren, tad Mersis, tad Aston tagad atkal pārliecinoši Ferrari...
"Nevar saprast" kura otra ātrakā formula, jo ir taču mainīgi apstākļi un trases, kas kuram vairāk parocīgi, kam mazāk.
Šodien jau lietus un strauji žūstošā trase mazliet patraucēja īsto spēku samēru noteikt. Bet pat skatoties pēc kvalifikācijas laikiem, Ferrari nav pārliecinoši ātrāki par Mercedes. Turpat tuvu ir Piastri, kurš pats izteicās, ka nejutās droši spiest maksimumu, jo pirmo reizi ar F1 šajā trasē. Necik daudz jau nevareja pirmajā treniņu sesijā pa lietu robežas iztestēt. Savukārt Noriss pa granti braucot pabojāja formulu, tā ka Maclaren ātruma ziņā visticamāk pat varētu būt priekšā Ferrari.
Rīt būs interesanti

     [+] [-]

, 2023-07-28 23:28, pirms 11 mēnešiem
Heiteris parastais rakstīja: Nez kurš man te pagājušo nedēļ mēģināja stāstīt, ka RB nav sekundi aplī ātrāka mašīna kā pārējiem. Nezmaz nerunājot, ka 10. vieta atpalika 3 sekundes...
Nezinu kurš par sekundi izteicās, bet es iebildu pret 2 sekundēm, laikam Tev. Nu garās trasēs RB, protams,laika ziņā summējas lielāks pārsvars kā īsākās. Bet nu šeit arī nevajadzētu ņemt vienu apli kā mērauklu, jo trase žuva, bet vēl nebija pilnībā izžuvusi. Neapgalvoju, ka nav RB sekundi ātrāks, bet tik pat labi var arī tas pārsvars nebūt tik liels, sacīkšu režīmā bez DRS tas varētu būt no 0,5-1s.
Nu un ar šādu pārsvaru Peresam, ja ne jau pēc pirmajiem līkumiem, tad 5.aplī jābūt 1.vietā. Un Makss otrais būs ap 10 apli. Pēc tam kādu laiciņu būt aizraujoša cīņa starp RB (ja vadība ļaus) jo Peress māk aizstāvēties.