Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pakistāniešu pilots: "Es zinu, kas ir rasisms, un Vipss noteikti nav rasists"

Juris Grīns
Juris Grīns

Pakistāniešu pilots: "Es zinu, kas ir rasisms, un Vipss noteikti nav rasists"
Juri Vipss. Foto: Red Bull Content Pool

Vairāki autosportisti ir publiski komentējuši situāciju ar igauņu pilotu Juri Vipsu, kurš nesen tika atstādināts no "Red Bull" junioru akadēmijas un "Hitech GP" komandas par rasistiska vārda lietošanu datorspēles tiešraidē.

Pagaidām Vipsam vairs nebūs iespējas startēt sacīkstēs. Turpmākajās nedēļās "Red Bull" izmeklēs viņa izteikumus datorspēles tiešraides laikā, kad igaunis vienā no epizodēm angliski pateica vārdu "nēģeris". Pasaulē tā tiek uztverta kā rasistiska iezīme. Tāpat viņš izteicās, ka nevēlas vilkt rozā cepuri, jo tas esot "gejiski". "Red Bull" uz to reaģēja nekavējoties, izslēdzot viņu no savām rindām.

Lielbritānijā dzimušais pakistānietis Enāms Ahmeds, kurš iepriekš startējis arī Eiropā, bet tagad brauc "Indy Pro 2000" seriālā ASV, komentējis notikušo. Viņš atzīst, ka Vipss nekādā gadījumā nav rasists.

"Tas, ko Juri pateica, ir nepareizi," viņš stāsta. "Bet no savas personīgās pieredzes varu teikt, ka viņš nekad nav bijis rasists. Es visu savu dzīvi esmu saukts par teroristu un spridzinātāju pašnāvnieku, par manu valsti un reliģiju ir daudz stereotipu. Bet visus šos gadus, kopš pazīstu Juri, viņš ne reizi pat nav pajokojis par mani. Es zinu, kas ir rasisms, un Juri noteikti nav rasists. Tas ir viss, ko varu pateikt."

Arī bijušais "Formula 2" pilots Huans Manuels Korrea izteicies par Vipsu: "Mēs visi pieļaujam kļūdas, bet, diemžēl, dažas no tām ir smagākas par citām. Mēs, kuri zinām, kāda veida persona Tu esi, saprotam, ka tas netika domāts tādā veidā, kā tiek pasniegts publiski. Dzīve nozīmē mācīšanos un augšanu. Pieņem to kā iespēju, ko var izmantot, un nenokar galvu!"

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

  +4 [+] [-]

, 2022-06-28 16:51, pirms 2 gadiem
Kā vispār viena vārda lietošana var būt rasisms? Iz dzīves - izlemt, ka loma filmā pienākas X ādas krāsas pārstāvim, tikai tāpēc ka viņas ir X ādas krāsa nevis Y, nav rasisms? Vai Latvijā dzīvojot ar X ādas krāsu tev iedod reklāmas līgumu, tikai tāpēc ka tev ir X ādas krāsa nevis Y arī nav rasisms? Vai ASV finansēt, iedot scholarship tikai X ādas krāsas pārstāvjiem nav rasisms (eksistē tādi fondi)? Tur kur tas ir izdevīgi, tur par to nebļaustās, pasaka vienu vārdu un uzreiz pasaule iet uz leju

     [+] [-]

, 2022-06-28 19:01, pirms 2 gadiem
Lai tie lielie rasistu izskaudēji vispirms noskatās filmu pulp fiction, kur režisors dabūja oskaru - tur rasisms un pi.da.rasisms iet vaļā uz pilnu klapi, piemēram, kur epizodē, kur atšāva pupakus, tur SLJ skaidri un gaiši teica - ejam ni.ger, vai arī Brusiņš knapi izvairījās no drāziena, un ni.gers tādus pi.da.rasisma no.dir.šanas tekstus izmantoja, ka esmu pārsteigts, kur lbgth kantoris ar savu pretenziju.