Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Ir pamats domāt, ka "Ferrari" nav tik lēni, kā izskatās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Ir pamats domāt, ka "Ferrari" nav tik lēni, kā izskatās"
Foto: Scuderia Ferrari

"Red Bull Racing" komandas konsultants Helmuts Marko atsakās ticēt, ka "Ferrari" komanda F1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā parādīja savu patieso ātrumu. Viņš uzskata, ka bijušas tehniska rakstura problēmas, līdz ar to nav varēts pabraukt gana ātri un nākamajos posmos daudz kas var mainīties.

Kamēr "Mercedes" Melburnā izcīnīja dubultuzvaru, "Ferrari" vienība, kas testos bija pārliecinoši ātrākā, netika pat uz pjedestāla, finišu tās pilotiem Sebastianam Fetelam un Šarlam Leklēram sasniedzot vien ceturtajā un piektajā pozīcijā. Komanda jau atklājusi, ka uz šonedēļ Bahreinā gaidāmajām sacensībām veikusi dažāda veida izmaiņas, lai ātrumu uzlabotu, bet Marko uzskata, ka pie galvenās vainas varētu būt problēmas ar dzesēšanu.

"Bija pilnīgi skaidri redzams, ka tas nebija viņu patiesais ātrums, un to pašu var teikt par "Haas" komandu," saka Marko. "Mēs nezinām precīzi, bet es domāju, ka viņi nevarēja pabraukt ātrāk, jo bija problēmas ar dzesēšanu. "Haas" komanda sacīkšu režīmā pēkšņi bija kļuvusi lēnāka nekā testos."

Fetels vienubrīd bija ievērojami atrāvies no komandas biedra, bet tad Leklērs strauji viņu pārsvaru izdzēsa un jau domāja par apdzīšanu, pirms komanda viņa ieceri apturēja ar pavēles došanu.

"Viens pierādījums tam ir fakts, ka Leklērs ar "baltajām" riepām cietās riepas bija ātrāks nekā Fetels ar "dzeltenajām" vidējā sastāva riepas," skaidro Marko. "Tas nozīmē, ka kaut kas nebija kārtībā. Fetels nobrauca tikai trīsarpus ātrus apļus un tad viņa temps pēkšņi kritās. Kad tika uzmontētas "dzeltenās" riepas, sāka paaugstināties temperatūra un riepas strauji dila. Mēs tikmēr ar pastiprinātu riepu nodilšanu nesaskārāmies."

Izskanējušas runas, ka, iespējams, pie vainas ir unikālā dizaina "Ferrari" priekšējais antispārns, kas salīdzinoši nelīdzenajā Melburnas trasē nav ļāvis attīstīt labu ātrumu, bet Marko to apšauba.

"Domāju, ka šī teorija ir pārvērtēta," viņš saka. "Priekšējais antispārns vairāk vai mazāk nosaka visas mašīnas konceptu, bet ir arī citas detaļas formulas priekšējā daļā, kas spēlē savu lomu. Koncepti ir dažādi, bet tikai Valteri Botasam bija ievērojams pārsvars pār pārējiem. "Ferrari" un "Red Bull" bija līdzīgā līmenī."

Marko arī atklāj, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir novērsusi iespēju apiet tehniskos noteikumus dzinēju jomā, līdz ar to taisnēs "Ferrari" vairs neesot tāds pārsvars kā pērn.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...