Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Atklātībā nonāk svarīga nianse par 2021. gada F1 sacīkšu mašīnām

Juris Grīns
Juris Grīns

Atklātībā nonāk svarīga nianse par 2021. gada F1 sacīkšu mašīnām
Viens no atklātībā nonākušajiem F1 2021. gada konceptiem. Foto: autosport.com

Lai gan visas puses ir vienojušās pagaidām neizpaust neko par F1 noteikumu izmaiņām, kas tiek plānotas uz 2021. gadu, atklātībā tomēr nonākušas vismaz dažas nianses, kas tomēr ir gana būtiskas, lai ievērojami mainītu sacensību norisi.

Komandu pārstāvji šonedēļ Londonā tikās ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) un čempionāta komerciālo tiesību īpašnieci "Liberty Media", kas pirmo reizi prezentēja jau konkrētu redzējumu par to, kādām būtu jābūt sacīkšu mašīnām jau aiznākamajā sezonā. Paredzams, ka noteikumu izstrāde varētu tikt pabeigta līdz jūnijam.

Respektablais vācu izdevums "Auto Motor und Sport" raksta, ka jaunās mašīnas koncepts, kam dots segvārds "India", šobrīd tiek izstrādāts "Sauber" vēja tunelī.

Tāpat zināms, ka ar to būs ievērojami vieglāk veikt apdzīšanas. Pašlaik F1 spēkratiem ir grūti braukt cieši vienam aiz otra, jo zūd piespiedējspēks, kas samazinās līdz pat 30% no normālā, savukārt 2021. gadā šis samazinājums būs daudzas reizes mazāks un saglabāsies vismaz 80% apmērā. Tas garantētu ciešākas cīņas un vairāk apdzīšanas.

Lai panāktu šādu efektu, lietā tiks likts jauna veida priekšējais antispārns, ko turpmāk piestiprinās pie paša mašīnas purngala. Tāpat būs aizliegti nelielie papildus aerodinamikas spārniņi un mašīnas būs aprīkotas ar jauna veida divu kanālu "ground effect" grīdu.

Tikmēr F1 sporta direktors Ross Brauns paziņojis, ka arī 2021. gadā mašīnas, visticamāk, joprojām būs aprīkotas ar DRS sistēmu, kas apdzīšanu atvieglošanai tiek izmantota jau vairākus gadus.

Izmantotie resursi:
grandpx.news