Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Masa: "Ja tā turpināsies, sezonas vidū "BrawnGP" būs čempioni''

Masa: "Ja tā turpināsies, sezonas vidū "BrawnGP" būs čempioni''
Felipe Masa
Foto: AP

Pēc F-1 kvalifikācijas, kurā dubultuzvaru izcīnīja "BrawnGP" komanda, piloti dalījās iespaidos par aizvadīto kvalifikāciju un par rītdienas sacensībām.

Jau ziņojām, ka pirmajā Austrālijas "Grand Prix" posma kvalifikācijā šodien ātrāko laiku uzrādīja abi "BrawnGP" komandas braucēji - pirmais bija Džensons Batons, bet otrais brazīlietis Rubens Barikello. Trešais palika Sebastiens Fetels no "Red Bull" komandas.

"Pēdējie pieci, seši mēneši mums abiem bija ļoti smagi – no stāvokļa, kad tev nav komandas un formulas līdz stāvoklim, kad tu izcīni "Pole-position", tas ir apbrīnojami," iesāk kvalifikācijas uzvarētājs Džensons Batons. "Gribu pateikt paldies komandai, Rosam Braunam un Nikijam Frajam par to, ka tas notika. Pēc visa šī smagā darba mēs bijām pelnījuši atrasties tur, kur tagad esam. Grūti atrast vārdus."

"Pēdējie trīs, četri mēneši bija kritiski. Visi gaidīja kādas ziņas, taču tagad esmu ļoti, ļoti laimīgs, ka varu būt šeit," iesāk otrās vietas ieguvējs Rubens Barikello. "Man jāpasaka paldies Rosam Braunam un Frajam..visiem, kas pieskārās šai formulai, jo tā ir lieliska. Šī bija lieliska diena, tāpēc cerēju, ka izdosies uzvarēt kvalifikācijā. Esmu pierādījis, ka neesmu nekāds veterāns."

"Šīs bija grūtas divas dienas līdz kvalifikācijai," iesāk trešās vietas ieguvējs Sebastiens Fetels. "Vakar pirmajā treniņā nobraucu tikai četrus apļus, bet otrajos treniņos pieļāvu kļūdu, tāpēc nevarējām izpildīt savu programmu. Arī šorīt bija problēmas, taču vēlāk veiksmīgi sagatavojāmies kvalifikācijai un domāju, ka mums tas izdevās. Kopumā esmu pārsteigts, ka mums izdevās tik laba kvalifikācija. Taču mums kājas jātur uz zemes, jo sezona ir gara un tā tikai tagad sākās. Punktus varēs izcīnīt tikai rīt, tāpēc rītdiena būs vissvarīgākā."

Uz jautājumu, vai "BrawnGP" ir klasi augstāk par pārējiem, "Ferrari" komandas pilots Felipe Massa, kurš kvalifikācijā ieņēma septīto vietu, atbildēja: "Jā. Ja "BrawnGP" tā turpinās, tad jau sezonas vidū viņi būs čempioni."

''Mēs paredzējām, ka kvalifikācija būs grūta. Domāju, ka Top 5 būtu iespējams, taču, kā izrādījās, tad tas nebija iespējams. Kā redzat, tad no trešās vietas līdz manai pozīcijai atstarpe nav liela. Tas nozīmē, ka jāapskatās degvielas daudzums. Taču, salīdzinājumā ar tiem puišiem, kuri uzvarēja kvalifikācijā, atšķirība ir liela. Mēs nesacenšamies tikai ar "McLaren" – mēs cīnāmies ar katru. Katra komanda, kura ir konkurētspējīga, var uzvarēt sacensību un čempionātu. Ticu savai komandai. Mums jāturpina strādāt smagi, lai arī tas nebūs viegli.''

"Paskatoties uz rezultātiem, var redzēt, ka dažas formulas ir ļoti spēcīgas – ''BrawnGP'', ''Toyota'' un ''Williams", saka Roberts Kubica, kurš kvalifikācija palika piektajā vietā. "Jebkurā gadījumā, ''BrawnGP'' komandu nebija iespējams noķert, bet trešo vietu varēja gan. Man izdevās ļoti laba otrā kvalifikācijas kārta, tāpēc trešajā kārtā mēs bijām pārliecināti."

"Šī man tiešām bija smaga kvalifikācija. Cerēju, ka būs labāk, tāpēc esmu neapmierināts ar rezultātu. Protams, rīt cīnīšos, cik vien varēšu, taču nezinu ko sagaidīt, jo formula kvalifikācijas beigās uzvedās savādāk nekā sākumā," saka astotās vietas ieguvējs Jarno Trulli no "Toyota" komandas.

"Nav pārsteigums, ka mums izdevās tik slikta kvalifikācija, jo, redzot kā mums visu nedēļas nogali ir gājis, zinājām, ka būs grūti tikt kvalifikācijas trešajā kārtā,'' saka Fernando Alonso. ''Beigās finišējām 12. vietā, taču mums jāturpina strādāt, jo neesam tik ātri. Ja rīt būs mierīgas sacensības, tad finišēsim tālu aizmugurē, bet, ja sacensība būs vētraina, tad varētu finišēt augstāk. Šī nedēļas nogale pagājusi tik slikti, ka 12. vieta ir laba.''

"Hidraulikas problēmu dēļ daudz zaudēju trešajos treniņbraucienos," saka "Ferrari" komandas braucējs Kimi Raikonens. "Žēl, bet labāk, ka tas notika šodien nekā rīt. Formula kvalifikācija bija gandrīz ideāla, tāpēc ceru, ka būsim labā pozīcijā rītdienas sacensībās. Sacensības būs garas, tāpēc redzēsim, ko mēs varēsim izdarīt."

Izmantotie resursi:
autosport.com

1 2 40 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 11:42, pirms 15 gadiem
Malači. Ceru, ka Batons un Barichello tā turpinās, un uzvaras nāks!

  +3 [+] [-]

, 2009-03-28 11:45, pirms 15 gadiem
vismaz nebuus tikai Ferrarī un mclaren, kas var buut empioni.

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 11:46, pirms 15 gadiem
Par McLaren. Ja ne viņi, tad titulus tiešām novēlu Brawn - MERCEDES... jo mersis paliek mersis, grozi kaa gribi

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 11:50, pirms 15 gadiem
ansis15 rakstīja: vismaz nebuus tikai Ferrarī un mclaren, kas var buut empioni.
Būs tikai Brawn GP!
Slēpts komentārs: Zubrus

     [+] [-]

, 2009-03-28 11:53, pirms 15 gadiem
beidzot Batons ir tur kur viņam jābūt
Slēpts komentārs: Ivars77

  -3 [+] [-]

, 2009-03-28 11:58, pirms 15 gadiem
cerams ka paliks Brawn komandas nosaukums nevis Brawn/Virgin

  -1 [+] [-]

, 2009-03-28 12:01, pirms 15 gadiem
Džerijs5 rakstīja: cerams ka paliks Brawn komandas nosaukums nevis Brawn/Virgin
Nav nekāds BRAWN-VIRGIN,jo ir BRAWN-MERSEDES!

  -2 [+] [-]

, 2009-03-28 12:04, pirms 15 gadiem
bet masu medijos parādas informācija, ka līdz ar sponsora parādīšanos varētu mainīties Brawn nosaukums

  -4 [+] [-]

, 2009-03-28 12:05, pirms 15 gadiem
massa jau lielais ciikstulis, niikulis peedeejais

  -2 [+] [-]

, 2009-03-28 12:05, pirms 15 gadiem
Džerijs5 rakstīja: bet masu medijos parādas informācija, ka līdz ar sponsora parādīšanos varētu mainīties Brawn nosaukums
Varbūt,bet man šķiet, kā komanda pieteikta sezonai,tad ar tādu nosaukumu jabrauc visu sezonu!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 12:12, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Varbūt,bet man šķiet, kā komanda pieteikta sezonai,tad ar tādu nosaukumu jabrauc visu sezonu!
Nepareizi šķiet draugs.

Katrā gadijumā, ceru ka Ferrari ir daudz degvielas salīdzinājumā ar konkurentiem, jo rīt būs ļoti-ļoti grūta sacīkste. Jāsakatās, cik izturīgs un ātrs ar pilnu bāku būs BrawnGP.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 12:12, pirms 15 gadiem
Ko tu Masa uztraucies...sakarā artiem difuzoiem vēl būs nemazums diskusiju, un ja tiešām tie ir tie, kas dod to pārsvaru, tad nešaubos, ka visas pārējās komandas paralēli oficiālu protestu rakstīšanaiizgatavo arī sev šādus dfuzorus, lai vienu dienu pateiktu - nu ja jau legāli, tad mēs ar liekam virsū...un līdz ar šādu gājienu arī viss +/- nostāsies saās vietās...domāju, ka te tagad tā šūmēšanās notiek vien par pirmajiem posmiem, jo uz tiem gluži vienkārši pārējās komandas laika ziņā nespēj sagatavot šādus difuzorus.

     [+] [-]

, 2009-03-28 12:14, pirms 15 gadiem
killo2000 rakstīja: Ko tu Masa uztraucies...sakarā artiem difuzoiem vēl būs nemazums diskusiju, un ja tiešām tie ir tie, kas dod to pārsvaru, tad nešaubos, ka visas pārējās komandas paralēli oficiālu protestu rakstīšanaiizgatavo arī sev šādus dfuzorus, lai vienu dienu pateiktu - nu ja jau legāli, tad mēs ar liekam virsū...un līdz ar šādu gājienu arī viss +/- nostāsies saās vietās...domāju, ka te tagad tā šūmēšanās notiek vien par pirmajiem posmiem, jo uz tiem gluži vienkārši pārējās komandas laika ziņā nespēj sagatavot šādus difuzorus.
Un arī nepagūs uzlikt,jo testi ta aizliegti sezonas laikā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-28 12:17, pirms 15 gadiem
Džerijs5 rakstīja: cerams ka paliks Brawn komandas nosaukums nevis Brawn/Virgin
komandas nosaukuma vienmer ir jaieklauj komandas nosaukums un motoru piegadatajs(williams - toyota, mclaren - mercedes u.t.t.) un brawn gp - virgin - mercedess noteikti butu daudz pa garu

  +5 [+] [-]

, 2009-03-28 12:22, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Un arī nepagūs uzlikt,jo testi ta aizliegti sezonas laikā!
Vari beigt pīkstēt par testiem?

F1 70% jauninājumu arī agrāk ieviesa bez testiem, un reāli testēja gonkā. Vēja tunelis nav aizliegts, takā dieva dēļ, paklusē!

  -1 [+] [-]

, 2009-03-28 12:24, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: komandas nosaukuma vienmer ir jaieklauj komandas nosaukums un motoru piegadatajs(williams - toyota, mclaren - mercedes u.t.t.) un brawn gp - virgin - mercedess noteikti butu daudz pa garu
Nekas nebūtu par garu.
Iepazīstināšu tevi ar dažu komandu pilnajiem nosaukumiem - Vodafone McLaren Mercedes, Scuderia Toro Rosso, Panasonic Toyota.
Visi šie nosaukumi ir īsāki par iespējamo Virgin Brawn Mercedes.

  -1 [+] [-]

, 2009-03-28 12:29, pirms 15 gadiem
es nesaprotu kas tur ir par štelli, baigi viņiem maksā to antispārnu nomainīt! labāk čīkstēt, bailes mož ka aizlidos pa gaisu!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 12:30, pirms 15 gadiem
renox rakstīja: Vari beigt pīkstēt par testiem?

F1 70% jauninājumu arī agrāk ieviesa bez testiem, un reāli testēja gonkā. Vēja tunelis nav aizliegts, takā dieva dēļ, paklusē!
Pirms muldi,vispirms uzzini!
Visa veida testi ir aizliegti!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 12:34, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Pirms muldi,vispirms uzzini!
Visa veida testi ir aizliegti!
Lab lab viszini, redzēsim ko teiksi, kad citas komandas pēķšņi, nez no kurienes, sākoties Eiropas posmiem izvilks sev visādus uzlabojumus!

     [+] [-]

, 2009-03-28 12:45, pirms 15 gadiem
visbīstamākais ir cilvēks no kura neviens neko negaida un šoreiz to lomā BrawnGP

  +5 [+] [-]

, 2009-03-28 12:48, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Pirms muldi,vispirms uzzini!
Visa veida testi ir aizliegti!
Tad jautājums kā tiek interpretēti testi? Ja es paņemu tagad rokās antispārnu un skrienu pret vēju, tas ir tests? Vai jau uzlieku to uz maketu un stumju no kalna - ir tests? A ja visai tai padarīšanai pieslēdzu savu portabli un iestumju vēja tunelī - ir tests? Respektīvi droši vien, ka ne Tu ne es neesam precīzi zstudējuši tos noteikumus, un tikpat droši, ka ne Tev ne man nav lielāks poņas par visu komandu juristiem inzenieriem utt... tā kā es vairāk sliecos, ka tur cilvēki tā vai savādāk, bet izdomās kā to štelli attīstīt, nevis sēdēs visu atlikušo sezonu savās bāzēs un spēlēs zolīti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 13:12, pirms 15 gadiem
renox, tu sogad esi vel lecigaks ka pirms gada

     [+] [-]

, 2009-03-28 13:12, pirms 15 gadiem
Kvalifikācijā Brawn GP pārliecinoši. Sacīkstē viss var atgadīties.

     [+] [-]

, 2009-03-28 13:14, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: renox, tu sogad esi vel lecigaks ka pirms gada
Es vienkārši norādu uz tavām kļūdām, laigan zinu, ka no F1 sajēdz gana daudz. Pasaki vēl, ka manā teiktajā nebija taisnība.

     [+] [-]

, 2009-03-28 13:59, pirms 15 gadiem
renox rakstīja: Es vienkārši norādu uz tavām kļūdām, laigan zinu, ka no F1 sajēdz gana daudz. Pasaki vēl, ka manā teiktajā nebija taisnība.
es jau nerunaju par sevi. tas par nosaukumiem tak ir sikums, nosaumu jau var izveleties kau ar 100 vardiem, bet runaju par tavu leksanos ar ivaru. nu ta nav smuki ka tu neliec preti 3 reizes vecakiem cilvekiem. vecaki labas manieres nav iemacijusi?

     [+] [-]

, 2009-03-28 14:22, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: es jau nerunaju par sevi. tas par nosaukumiem tak ir sikums, nosaumu jau var izveleties kau ar 100 vardiem, bet runaju par tavu leksanos ar ivaru. nu ta nav smuki ka tu neliec preti 3 reizes vecakiem cilvekiem. vecaki labas manieres nav iemacijusi?

     [+] [-]

, 2009-03-28 14:26, pirms 15 gadiem
killo2000 rakstīja: Tad jautājums kā tiek interpretēti testi? Ja es paņemu tagad rokās antispārnu un skrienu pret vēju, tas ir tests? Vai jau uzlieku to uz maketu un stumju no kalna - ir tests? A ja visai tai padarīšanai pieslēdzu savu portabli un iestumju vēja tunelī - ir tests? Respektīvi droši vien, ka ne Tu ne es neesam precīzi zstudējuši tos noteikumus, un tikpat droši, ka ne Tev ne man nav lielāks poņas par visu komandu juristiem inzenieriem utt... tā kā es vairāk sliecos, ka tur cilvēki tā vai savādāk, bet izdomās kā to štelli attīstīt, nevis sēdēs visu atlikušo sezonu savās bāzēs un spēlēs zolīti...
Tas viss ir aprakstīts FIA noteikumos ko drīkst un ko nedrīkst darīt sezonas laikā!
Nē,zolīti viņi protams nespēlē,jo ir jaražo jaunas detaļas jau esošiem modeļiem!
Starpcitu, sakarā ar testu ierobežojumiem daudzas komandas jau ir atlaidušās darbiniekus,kas ar testiem nodarbojās sezonas laikā!

  -1 [+] [-]

, 2009-03-28 14:49, pirms 15 gadiem
Besī šitais sporta veids( ja šādi vispār šo padarīšanu var saukt), te viss ir atkarīgs no tā cik laba ir tev tā formula, viss ir atkarīgs no tehnikas, nu labi ir arī jāmāk braukt, nevar jau gluži ielikt vietējo tramvaja vadītāju un cerēt, ka viņš būs čempions, bet, ja ir divi meistarības ziņā līdzīgi piloti, uzvarēs, tas kuram būs labāka formula.

     [+] [-]

, 2009-03-28 14:54, pirms 15 gadiem
aivory_23 rakstīja: Besī šitais sporta veids( ja šādi vispār šo padarīšanu var saukt), te viss ir atkarīgs no tā cik laba ir tev tā formula, viss ir atkarīgs no tehnikas, nu labi ir arī jāmāk braukt, nevar jau gluži ielikt vietējo tramvaja vadītāju un cerēt, ka viņš būs čempions, bet, ja ir divi meistarības ziņā līdzīgi piloti, uzvarēs, tas kuram būs labāka formula.
Tā tas ir jebkurā sporta veidā,kur tiek izmantoti jebkādi palīglīdzekļi sportisko rezultātu sasniegšanai-slēpes,slidas,šautenes u.t.t. Kam šie palīglīdzekļi labāki tas arī tuvāk uzvarai!

     [+] [-]

, 2009-03-28 15:15, pirms 15 gadiem
nav pat pirmā gonka nobraukta ,bet domā par čempioniem.....
1 2 40 komentāri