Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens ar "Mercedes" veicis pārrunas, izlemj pagaidām komandu nemainīt

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens ar "Mercedes" veicis pārrunas, izlemj pagaidām komandu nemainīt
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" vadītājs Toto Volfs publiski atklājis, ka vasaras atvaļinājuma laikā veicis pārrunas ar Maksu Verstapenu par iespējamo sadarbību 2025. gada F1 sezonā. Abi vienojušies, ka pagaidām ies katrs savu ceļu.

Par Verstapena iespējamo pāriešanu no "Red Bull" uz "Mercedes" tiek baumots jau kādu laiku. Pastāvēja neliela varbūtība, ka trīskārtējais F1 čempions komandas varētu nomanīt jau nākamgad, bet ticamāka ir versija par holandieša ierašanos "Mercedes" pirms 2026. gada sezonas, kad būs stājušies spēkā jaunie tehniskie noteikumi. Verstapenam ir līgums ar "Red Bull" līdz 2028. gada beigām, taču nav noslēpums, ka tajā ir atrunas, pie kādiem nosacījumiem kontrakts izbeidzams priekšlaicīgi.

"Mercedes" vadītājs Volfs šomēnes ticies ar Verstapenu un viņa menedžmenta komandu - sportista tēvu Josu un menedžeri Reimondu Vermeulenu, atzīstot, ka iespēja vienoties nebija vērtējama kā neiespējama.

"Visu šo gadu es domāju, ka tāda iespēja pastāv, tā nebija vērtējama ar nulli," saka Volfs. "Tur joprojām ir "nelīdzena augsne", un tas ir ne tikai veiktspējas, bet arī starppersonu attiecību dēļ, par ko mēs visi zinām. Starp citu, es visu savu dzīvi esmu saticis ar Josu. Varbūt tāpēc, ka esam mazliet līdzīgi. Un tāpēc es domāju, ka durvis nekad nav bijušas pilnībā ciet. Kāda bija iespēja, ka tas notiks? Varbūt 1:9, bet es negribēju padoties. Tomēr vienojāmies, ka nevajadzētu kaut ko gaidīt pirms izlemt par 2025. gadu, bet turpināt savu darbu - Makss "Red Bull" komandā un mums šeit "Mercedes" jāpieņem savi lēmumi par otru pilotu. Tā bija sava veida kopīga doma."

Lai gan oficiālais paziņojums nav bijis, droši var teikt, ka Lūisa Hamiltona vietu nākamgad ieņems debitants Andrea Kimi Antonelli. Tomēr Verstapena pievienošanās "Mercedes" komandai gadu vēlāk aizvien ir iespējama.

"Man patīk, ka Makss, Reimonds un Joss runā tieši," atzīst Volfs. "Mums nevajag vienam otru bakstīt. Esam šeit bijuši ļoti ilgi. Savu lēmumu par pilotiem nākamajai sezonai esam pieņēmuši. Tagad visus spēkus veltam tam. Jācer, ka tas būs mūsu sastāvs arī 2026. gadā un pēc tam. Bet tas neizslēdz iespēju, ka Makss būs ar mums 2026. gadā un vēlāk, jo gribam paturēt atvērtas visas iespējas, līdzīgi kā to dara viņš. Mūsu sarunās nekad nav slēptu akmeņu. Kaut kā man ir šī sajūta, ka mūsu ceļi krustosies, bet es nezinu, kad tas varētu notikt. Varbūt 2026. gadā, varbūt trīs gadus vēlāk - es nezinu. Drīz apstiprināsim, kurš brauks ar mūsu otru mašīnu nākamgad."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv