Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pirmo starta vietu Beļģijas GP lietus apstākļos nodrošina Leklērs

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmo starta vietu Beļģijas GP lietus apstākļos nodrošina Leklērs
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Pārliecinošu uzvaru Beļģijas GP kvalifikācijā slapjā trasē izcīnījis Makss Verstapens, taču saņemtā desmit starta vietu soda dēļ "Red Bull" pilots sacensībās startēs no 11. pozīcijas. Uzrādot otro rezultātu, pie pole position ticis Šarls Leklērs no "Ferrari" vienības. Kopā ar viņu no pirmās rindas rīt startēs Serhio Peress.

Q1:

Kvalifikācija norisinājās slapjā trasē. Lai gan nokrišņi sākumā nebija, lietus atgriešanās tika solīta kuru katru brīdi. Piloti steidza doties ārā no boksiem, lai pagūtu uzstādīt rezultātus, kamēr trase nav kļuvusi vēl slapjāka.

Pirmajā kārtā stiprs lietus neatgriezās un pašā izskaņā ātrāko rezultātu sasniedza iepriekšējā posma uzvarētājs Oskars Piastri, bet aiz "McLaren" pilota ierindojās Pjērs Gazlī un sezonas līderis Verstapens, kurš pirms tam ilgi atradās pirmajā vietā. Savukārt tālāk netika Niko Hilkenbergs, Kevins Magnusens, Juki Cunoda, Logans Sardžents un Guanju Žou.

Jāpiebilst, ka RB pilots Cunoda par motora un citu komponenšu maiņu formāli saņēmis 60 starta vietu sodu. Realitātē tas nozīmē startēšanu no pēdējās vietas.

Q2:

Lai gan dažviet trasē lija, citviet otrajā kvalifikācijas daļā asfalts jau bija faktiski nožuvis. Ātrākais šoreiz bija Verstapens, bet pašās beigās uz nākamajām pozīcijām pacēlās "Mercedes" pārstāvji Luiss Hamiltons un Džordžs Rasels. Peress, kura vieta "Red Bull" sastāvā ir apdraudēta, vien ar 0.003 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju kā desmitais iekļuva izšķirošajā kārtā. Aiz pirmā desmitnieka palika Alekss Albons, Gazlī, Daniels Rikjardo, Valteri Botass un Lenss Strols, kurš pirms tam trešajā treniņā bija piedzīvojis avāriju.

Q3:

Izšķirošajā cīņā pēc pirmajiem lidojošajiem apļiem vadībā izvirzījās abi "Red Bull" piloti, Verstapenam ar laiku 1:53.159 par 0.6 sekundēm pārspējot Peresu, kamēr trešajā vietā esošais Hamiltons tikai par 0.016 sekundēm bija uzveicis Piastri. Tālāk sekoja Džordžs Rasels un Lando Noriss, kuri Verstapenam zaudēja jau vairāk par sekundi, kā arī abi "Ferrari" piloti Karloss Saincs un Šarls Leklērs.

Dažviet aizvien smidzinot lietum, pēdējā mēģinājumā Verstapens bija mazliet lēnāks nekā iepriekš, bet uz otro pozīciju, zaudējot nepilnas 0.6 sekundes, pacēlās Leklērs. Ņemot vērā, ka Verstapenam ir desmit starta vietu sods par dzinēju skaita pārsniegšanas, čempionāta līderis rīt startēs no 11. pozīcijas, bet "Ferrari" pārstāvis Leklērs visai negaidīti ticis pie pole position.

Peresam līdz pirmajai starta vietai pietrūka tikai 0.011 sekunžu - viņam trešais rezultāts. Ceturtais bija Hamiltons no "Mercedes", bet tikai pēc tam sekoja "McLaren" piloti Noriss un Piastri. Tālāk Rasels un Saincs, bet pirmo desmitnieku noslēdza Fernando Alonso un Gazlī.

Pirms rīt gaidāmajām sacīkstēm F1 kopvērtējumā Verstapens ir 76 punktus priekšā Norisam, taču nav uzvarējis jau trīs posmos pēc kārtas. Konstruktoru kausā "Red Bull" par 51 punktu pārspēj "McLaren", kas pirms nedēļas Ungārijas GP izcīnīja dubultuzvaru.

Sacensības Spā-Frankošampas trasē sāksies svētdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika. Lietus uz rītdienu netiek solīts.

Beļģijas GP kvalifikācija:

  -3 [+] [-]

, 2024-07-27 18:42, pirms 2 mēnešiem
Var tikai apsveikt Leklēru ar teicamo braucienu, lielos vilcienos uzlēca augstāk šodien par dibenu. Šodien sarkano šasija bija nervoza, cerams ir plāns, kā uzlabot stabilitāti. Pagaidām jaunie priekšas/aizmugures spārni sevi vēl neparādīja.

RBR nu teicama mehāniskā saķere, ko pat Perezs spēja izmantot, sacīkšu temps atkal ātrākais, atliek pašiem nesabojāt , maksimai braukt ne raudāt un viegla uzvara rokās. Kā arī motors labi uzgriezts, galvenais , lai iztur, iet meršu pēdās. Uzlabojumi uz šo posmu nav.

McLaren klasiskā piekare netika galā ar šādu slapju segumu, ne riepas labi strādā, ne arī mehāniskā saķere ir pietiekoša, būs gana daudz, ko pētīt, lai uzlabotu sniegumu. Spārnu izmaiņas, gan horizontālās, gan vertikālās plaknes sevi šādos apstākļos neattaisnoja.

Merši, daudz uzlabojumu uz šo posmu, spārni, grīda, halo, difuzors, un izskatās kopā tas vis nedarbojas, tāpēc uz Q izvēlējās atgreizts iepriekšējā posma grīdu. Šasijai izteikti nepietiek mehāniskās saķeres, ja, tas ir tikai regulējumu jautājums, tad cerība vēl ir, ja nē, būs smagi.

AM uzlabojumu uz šo posmu nav, Alonso, protams, labs sniegums taču temps uz sacīksti šobrīd nav iepriecinošs.

Alpine un Visa, uzlabojumu abiem daudz, pirmajiem, spoguļi, motora pārsegs, spārni, deflektori pirms grīdas un aiz otriem spārni un to sānu plaknes. Rikjardo izskatās labi, taču Visa ir Visa un stratēģi atkal var visu sabojāt, lai gan sacīkšu temps priekš šīs komandas nav ttas sliktākais.

Katrā ziņā, kopumā ir cerība uz interesantu sacīksti sākot no 2ās vietas.

P.S. Nākošnedēl RBR ar Visa plāno reklāmas dienu, kurā tiks salīdzināts Lawsons un Rikjardo, un tiks vērtēts, kurš gatavs aizstāt Perezu, Cunoda arī piedalīsies, taču, lai aizvadītu tikai reklāmas filmēšanas dienu. Lai abiem veicas, ja vien RBR atkal nepārdomās.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-27 23:29, pirms 2 mēnešiem
Aizraujoša kvalifikācija, kas pilnīgi neko neprognozē sacīkstēm. Beigās viss apgriezīsies ar kājām gaisā un nez kurš uzvarēs. Būtu jautri, ja Peress izpogātu visus gaiļus.