Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Antonelli: "Neesmu drošs, ka būšu gatavs nākamgad startēt F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Antonelli: "Neesmu drošs, ka būšu gatavs nākamgad startēt F1"
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Motorsport.com

Lai gan Andrea Kimi Antonelli uzskatāms par galveno kandidātu uz Luisa Hamiltona vietu "Mercedes" komandā, pats jaunais autosportists nav pārliecināts, vai ir nobriedis šai iespējai.

Antonelli izvērsās ne tas vieglākais debijas sezonas sākums F2 čempionātā. Taisnības labad gan nevar nepieminēt, ka "Prema Racing" komandas mašīnas arī nav tās ātrākās. To apliecina arī topošā F1 pilota Olivera Bērmana rezultāti šajā sezonā. Kā zināms, Bērmans jau apstiprināts "Haas" vienības sastāvā uz 2025. gada F1 sezonu.

Četrās sacīkstēs pēc kārtas neizcīnījis nevienu punktu, Silverstonas trasē sprinta sacensībās slapjā trasē Antonelli beidzot izcīnīja pirmo uzvaru. Savukārt pagājušās nedēļas nogalē itālis guva uzvaru arī Hungaroringā notikušā F2 posma galvenajā sacīkstē.

Jautāts par iespējamo startēšanu F1 čempionātā jau nākamgad, pašlaik 17 gadus vecais Antonelli sacīja: "Ja godīgi, es nezinu, vai būšu tam gatavs. Aizvien daudz ko mācos šeit F2 čempionātā. Aizvien pieļauju daudz kļūdas un apgūstu nianses, kas ir tiešām svarīgas. Vēl aizvien visu nedaru pareizi. Gribu būt atklāts."

Lai gan komandas vadītājs Toto Volfs pirms kāda laika izteicās, ka Karloss Saincs vairs nav kandidāts uz Hamiltona vietu, jo nevēlas likt sportistam ilgi gaidīt, šobrīd arvien biežāk izskan pretēja versija. Šobrīd izskatās, ka "Williams" visticamāk slēgs līgumu ar Valteri Botasu, kamēr uz Saincu aizvien gaida "Alpine".

"Situācija Karlosam kļūst arvien sarežģītāka," secina bijušais F1 pilots Ralfs Šūmahers. "Visi domāja, ka viņš dosies uz "Williams", bet tagad izskatās, ka tas nenotiks. Tagad viņam ir atvērtas durvis uz "Alpine", bet viņš aizvien saskata iespēju "Mercedes" komandā, jo Toto ir licis saprast, ka situācija atkal mainījusies. Redzu Saincu kā reālāko kandidātu uz Džordža Rasela komandas biedra vietu 2025. gadā."

Spāņu izdevums "Corriere della Sera" tikmēr raksta: "Volfs atkal ir atvēris durvis Saincam, ņemot vērā, ka Makss Verstapens nākamgad visticamāk paliks "Red Bull", bet konkurētspējīgā "Mercedes" komanda var "sadedzināt" ļoti jauno Antonelli."

Nesen izskanēja ziņas, ka Helmuts Marko parakstījis papildus vienošanos, ka tuvāko divu gadu laikā "Red Bull" nepametīs. Tas izraisīja viedokli, ka līdz ar to arī Verstapens vismaz līdz 2026. gada beigām ir "pienaglots" savam pašreizējam kontraktam. Pats Marko gan vēlāk kādā intervijā skaidroja, ka viņa jaunajam līguma pielikumam nav nekāda sakara ar Verstapenu.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs