Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" sodi izraisa neizpratni

"McLaren" sodi izraisa neizpratni
Nikijs Lauda
Foto: AP

Bijušais Pirmās formulas braucējs Nikijs Lauda paudis neizpratni par Francijas "Grand Prix" laikā "McLaren" komandai un tās braucējiem piespriestajiem sodiem par dažādiem pārkāpumiem, apšaubot FIA neitralitāti sodu piespriešanā.

Papildus Lūisa Hamiltona desmit starta vietu sodam Francijas Lielajā balvā, ko tas nopelnīja par ietriekšanos Kimi Raikonena mašīnā Žila Vilnēva trases boksu celiņā Kanādā, jau sacensību laikā britu sportistam nācās braukt cauri boksu celiņam par pirmajā aplī it kā gūto priekšrocību, izbraucot no trases pēc "Toro Rosso" pilota Sebastiana Fetela apdzīšanas.

Šīs pašas sacīkstes laikā sodu saņēma arī Hamiltona komandas biedrs Heiki Kovalainens, kuru tiesneši atzina par vainīgu "Red Bull" braucēja Marka Vēbera bloķēšanā kvalifikācijas otrajā daļā un piesprieda piecu starta vietu sodu. Jāpiebilst, ka Šveices laikrakstā "Blick" minēts, ka pats Vēbers bijis ļoti pārsteigts par šādu sodu. Arī "Mercedes" sporta nodaļas vadītājs Norberts Haugs atklājis, ka Vēbers pēc notikušā viņam esot pastāstījis, ka neuzskata, ka Kovalainens jebkādā veidā viņam traucējis.

Intervijā laikrakstam "Bild", kas šim rakstam licis virsrakstu "Kādēļ vienmēr soda "Mercedes"?", Lauda saka, ka tiesnešu vietā nekādā gadījumā nebūtu licis Hamiltonam braukt cauri boksiem.

Savas domas par notikušo paudis arī Džekijs Stjuarts: "FIA vienmēr "piesienas" "McLaren" vairāk kā citām komandām. Piemēram, Francijas sacensību laikā Raikonenam daļēji nolūza izpūtējs. Kādēļ tiesneši nelika viņam braukt pie mehāniķiem, lai tie noņem bīstamo detaļu? Liekas, ka ja tas notiktu ar "McLaren" mašīnu, viņi rīkotos tieši tā."

Izmantotie resursi:
crash.net