Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusens un Peress avārijā vaino viens otru

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusens un Peress avārijā vaino viens otru
Serhio Peress pēc avārijas. Foto: f1.com

Kevins Magnusens uzskatījis, ka Monako GP pirmajā aplī Serhio Peress viņam atstās pietiekami daudz vietas, taču tas nenotika, kā rezultātā notika smaga avārija un sacīkste tika apturēta.

Pēc starta veiksmīgi izbraukuši pirmo līkumu, sportisti tuvojās "Beau Rivage", kad Magnusens pa iekšmalu mēģināja cīnīties ar Peresu. Tomēr "Red Bull" pilots nepavirzījās pa kreisi, abām mašīnām trasē vietas nepietika un notika sadursme. Sevišķi smagi avarēja Peress, kurš turklāt aizķēra Niko Hilkenberga formulu. Visi trīs izstājās.

"No mana skatupunkta, es jau ar lielu daļu savas mašīnas priekšpuses biju līdzās Peresam, bet, kad viņš pietuvojās sienai, es tiku iespiests tajā un iebraucu viņa mašīnā," skaidro Magnusens. "Paļāvos, ka viņš atstās man vietu, jo jau atrados tur. Turklāt tas nav straujš līkums, kur jābremzē, vien neliels līkums taisnē. Ir jāatstāj vienas mašīnas platuma brīva vieta, pretējā gadījumā pretiniekam nav izvēles."

Tiesneši izmeklēja incidentu, bet nolēma neiejaukties. Tās ir labas ziņas Magnusenam, kuram atliek iegūt vairs tikai divus soda punktus, lai tiktu pie aizlieguma piedalīties nākamajā F1 posmā.

"Žēl, ka tā notika, tas komandai izmaksās daudz, puišiem būs daudz darba, un tā ir neizmantota iespēja," secina Magnusens. "Manā skatījumā, es jau biju blakus un tiku iespiests sienā."

Peress tikmēr stāsta, ka nav redzējis konkurentu: "Es vienkārši braucu ārā no līkuma. Skatoties onboard kameru ierakstus, nevienā brīdī Kevins nav redzams. Es biju pārsteigts, ka viņš tobrīd turpināja braukt blakus, jo tas vienkārši bija tik nevajadzīgi. Negadījums bija ļoti bīstams. Mašīna ir pilnībā iznīcināta."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-05-27 14:31, pirms 3 nedēļām
Es teiktu, ka Peress mazliet samīzās, ka šis šo apdzīs un tā "netīri" centās aizvert (iespiest) durvis/īs... tā kā dod 80% vainu Peresam un 20% Magnētam par drosmi ielīst, tur kur nav droši.

     [+] [-]

, 2024-05-27 17:19, pirms 3 nedēļām
Peress muld, ka neredzēja konkurentu, jo atkārtojumā varēja redzēt, ka divas reizes paskatās spogulī uz Magnusenu un pēc otrās reizes bija pārliecināts, ka tas piekāpsies, tāpēc mierīgi stūrēja pa labi, lai nogrieztu ceļu. Pēc daudzu ekspertu domām Magnusenam nekas nedraud, jo sliktākā gadījumā tas būs sacīkšu incidents.
Izmeklēšana turpinās un Peress varētu dabūt Grožāna tipa sodu par savulaik Spa trases kumēdiņiem.
Un otrs gudrinieks Okons, kurš ar Peresu agrāk regulāri nemācēja sadalīt trasi, dabūja 5 starta vietu sodu par izgājienu pret Gasli, līdzīgi kā Batons apgāza Verlainu un dabūja sodiņu