Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Nedomāju, ka sacīkstēs būšu daudz augstāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Nedomāju, ka sacīkstēs būšu daudz augstāk"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens atzinis, ka viņa mašīnai kvalifikācijas izšķirošajos momentos Džidas trasē nebija tādas saķeres, lai varētu sacensties par pirmo pozīciju. Tikmēr Lūiss Hamiltons, pēc palikšanas 16. vietā, necer, ka sacensībās izdosies pakāpties daudz augstāk.

Kamēr "Red Bull" pilots Serhio Peress pirmo reizi karjerā izcīnīja pole position, pārspējot abus "Ferrari" vienības pilotus, viņa komandas biedrs Verstapens Saūda Arābijas posma trešajā kvalifikācijas kārtā uz uzvaru īsti nepretendēja, beigās paliekot ceturtajā vietā. Sportists atzina, ka riepām pazudusi saķere.

"Pirmās divas kvalifikācijas kārtas bija ļoti labas," sacīja Verstapens. "Pat pirmais aplis pēc sarkanajiem karogiem, kad izbraucu trasē ar lietotām riepām, izskatījās tīri labs. Ar komfortu sagaidīju trešo kārtu, bet tad uzmontējām jaunas riepas un pazuda saķere. Šķita, ka braucu ar pavisam citām riepām. Katrā līkumā zaudēju 0.1 vai 0.2 sekundes, lai gan visu darīju tāpat kā iepriekš. Īsti nesaprotu, kas nogāja greizi. Tas viss ir savādi, bet tas nav pasaules gals, jo Čeko ir pirmajā starta vietā, kas nozīmē, ka mašīnai ir potenciāls. Man prieks par viņu, viņš to ir pelnījis. Redzēsim, kā ies sacīkstēs, bet domāju, ka mums ir cerības. Arī maksimālais ātrums mums ir labs. Cerams, ka sacīkstēs to varēsim izmantot."

Kamēr pirmo rindu startā sadalīs Peress un Šarlos Leklērs, bet otrajā rindā stāsies Karloss Sainss un Verstapens, septiņkārtējais F1 čempions Hamiltons cīņu uzsāks vien no 16. pozīcijas. Kvalifikācijā viņš bija pavisam lēns, un vēlāk neslēpj, ka ātruma pietrūcis mašīnas regulējumu dēļ. Tā kā "Mercedes" spēkratiem šajā trasē ir izteikta "peldēšanas" problēma, tika izmēģināts daudz kas, lai to novērstu.

"Bija problēmas ar mašīnas balansējumu," skaidro Hamiltons. "Mēs neesam tur, kur gribam būt. Kaut kas nav kārtībā ar mašīnas regulējumiem. Vēl trešajā treniņā viss izskatījās labi, tāpēc centāmies progresēt līdzīgā virzienā. Varbūt aizgājām pārāk tālu, jo mašīna kļuva nebraucama. Tā uzdevās ļoti nervozi. Startēšu ar tādu pašu mašīnu kā kvalifikācijā, tāpēc neparedzu, ka tikšu daudz augstāk, bet es izdarīšu visu iespējamo."

Sacensību sākums šovakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +3 [+] [-]

, 2022-03-27 13:34, pirms 3 gadiem
Ļoti dīvains lēmums startēt ar to regulējumu, kurš bija uzlikts, labāk nomainīt un startēt no pitiem.

Arī komanda un Wolfs atzina, ka noriskējuši un veikuši eksperimentu ar Hama mašīnu. Pie punktiem tikt...būs vajadzīga liela veiksme.

     [+] [-]

, 2022-03-27 13:39, pirms 3 gadiem
Es domāju, ka top10 viņš tiks... pat top8 varētu būt reāls... augstāk gan tikai ar lielu veiksmes palīdzību...

     [+] [-]

, 2022-03-27 14:40, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Es domāju, ka top10 viņš tiks... pat top8 varētu būt reāls... augstāk gan tikai ar lielu veiksmes palīdzību...
Kāda iemesla pēc lai viņš tiktu top10, ja Q1 pārspēja tikai Williams un Hulkenbergu? Startētu no pitiem, tad vēl jā.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-27 16:02, pirms 3 gadiem
Skaists Dibens rakstīja: Kāda iemesla pēc lai viņš tiktu top10, ja Q1 pārspēja tikai Williams un Hulkenbergu? Startētu no pitiem, tad vēl jā.
Teorētiski (es gan to negribētu, dēļ trases bīstamības), tas var izdoties, ja būs viena - divas drošības mašīnas.

     [+] [-]

, 2022-03-27 18:12, pirms 3 gadiem
Skaists Dibens rakstīja: Kāda iemesla pēc lai viņš tiktu top10, ja Q1 pārspēja tikai Williams un Hulkenbergu? Startētu no pitiem, tad vēl jā.
Pirmkārt jau tāpēc, ka viņam būs ļoti liela vēlme tikt augstāk, tāpēc pieļauju, ka viņš mēģinās riskēt... protams, risks var attaisnoties un var arī neattaisnoties (piemēram, var avarēt/izstāties)... bet tādam pieredzējušam pilotam, kurš visu karjeru bijis augšgalā, labāk tomēr ir riskēt un potenciāli izstāties, nevis vienkārši aizripināties līdz finišam pozīcijā, kas nedod punktus...
Otrkārt, domāju, ka sacīkšu režīmā viņa mašīna arī varētu būt ātrāka, nekā kvalifikācijā... bet nu to, kā būs, mēs redzēsim sacīkstēs... ja būšu kļūdījies ar savu prognozi, dzīve tāpēc nebeigsies...

     [+] [-]

, 2022-03-27 18:42, pirms 3 gadiem
Es vairāk liktu, ka Botass viņu pa apli apdzīs.