Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Debitants pēc pirmajām sacīkstēm nosauc F1 plusus un mīnusus

Juris Grīns
Juris Grīns

Debitants pēc pirmajām sacīkstēm nosauc F1 plusus un mīnusus
Aleksandrs Albons. Foto: Scuderia Toro Rosso

2019. gada F1 debitants Aleksandrs Albons, aizvadījis Austrālijas "Grand Prix" sacīkstēs, secinājis, kas šajā čempionātā ir labāks un, kas sliktāks nekā "Formulā 2", kur sportists brauca līdz šim.

Albons ir viens no trim pilotiem, kas šogad debitē "Formulā 1" - pārējie ir viņa pagājušās sezonas cīņu biedri Džordžs Rasels un Lendo Noriss. "Toro Rosso" komandu pārstāvošais Albons atzīst, ka ar F1 mašīnu iespējams vairāk "spiest grīdā" nekā ar F2 bolīdu.

"Visiespaidīgākā man šķita pati braukšana," pēc pirmajām sacīkstēm secinājis Albons. "Kad startēju "Formulā 2", tur lielākoties jābrauc par 90 procentiem, jo ir jātaupa riepas. "Formulā 1" tie varētu būt kādi 95 procenti, kas nozīmē, ka var "izspiest" vairāk."

Taizemiešu izcelsmes brits gan atzīst, ka F1 čempionātam ir arī kāda ne tik pozitīva puse.

"Kad seko citai mašīnai, ir ļoti slikti," viņš atzīst. "Cīnīties trasē ir ļoti grūti. Nevari pavadīt aiz pilota vairāk par diviem apļiem, lai nepārkarsētu riepas. Pateicoties jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, varbūt ir kļuvis labāk, bet vienalga nav viegli apdzīt pretinieku. Kad cīnies, ir ļoti grūti saglabāt riepas normālā stāvoklī."

Debijas sacīkstēs Albons startēja no 13. pozīcijas, par divām vietām augstāk nekā komandas biedrs Daņils Kvjats, kuram jau ir zināma pieredze F1 čempionātā. Tikmēr sacīkstēs Albons finišēja 14. vietā un punktu neizcīnīja, kamēr Kvjats ieguva desmito vietu.

"Mums vienkārši nepaveicās, jo ar Norisu, Džovinaci un Peresu vienkārši braucām vilcieniņā kādus četrus apļus," skaidro sportists. "Katrā no šiem apļiem zaudēju trīs, četras sekundes. Melburnā nebija viegli apdzīt, tādēļ lielāko daļu no sacīkstēm pavadīju skatoties uz oranžu vai rozā antispārnu. Daudzas no šīm problēmām atkristu, ja es būtu ticis līdz trešajai kvalifikācijas kārtai. Tas ir vitāli svarīgi, kvalifikācijā būt priekšā šiem puišiem."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...