Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ plānota vēl viena FOTA sēde

Šonedēļ plānota vēl viena FOTA sēde
Makss Moslijs
Foto: AP

F-1 Komandu Asociācija (FOTA) šonedēļ plāno tikties vēl vienā ārkārtas sēdē, kurā lems par to, vai pieteikties 2010. gada sezonai.

Pēdējie jaunumi šajā lietā bija no Monako, kur pagājušās nedēļas nogalē FOTA tikās ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentu Maksu Mosliju un F-1 bosu Bērniju Eklstonu, taču konkrēts risinājums jautājumā par komandu budžeta ierobežojumu nākamajai sezonai netika rasts. Tomēr komandas iesniedza prasību, lai šo noteikumu pārceļ uz 2011. gadu, tādējādi dodot garantiju FIA, ka visas komandas piedalīsies čempionātā vismaz līdz 2012. gadam. Arī Moslijs deva mājienu, ka FIA šādā veidā varētu piekāpties komandām, kurām drīzumā budžets tiks samazināts līdz 40 miljoniem sterliņu mārciņu.

Negaidot atrisinājumu ieilgušajām domstarpībām, pirmdiem nākamā gada sezonai dalību apstiprināja „Williams” komanda. Tāpat tiek vēstīts, ka arī „McLaren”, „BrawnGP” un „Force India” varētu pieteikties, pirms tiks pieņemts galīgais risinājums.

Savukārt viena no jaunajām komandām, kas grasās izteikt savu kandidatūru uz vietu čempionātā, Deivida Ričardsa vadītā „Prodrive” nesen norādīja, ka gala lēmumu varētu pieņemt, balstoties tieši uz to, vai 2010. gadā tiks saglabāts noteikums par budžeta limitu.

Pieteikšanās termiņš ir 29. maijs. Kaut gan komandas lūdza to pagarināt par divām līdz četrām nedēļām, FIA to noraidīja. Moslijs izteicies, ka cer uz lielākās daļas komandu pieteikšanos, taču piebilda, ka ir iespējams zaudēt „vienu vai divas rūpnīcu komandas”. BBC vēsta, ka šaubas par F-1 nākotni ir divām komandām - „Toyota” un „BMW”, lai gan abas to publiski noliedz.

Izmantotie resursi:
f1-live.com
BBC

  +1 [+] [-]

, 2009-05-26 18:47, pirms 15 gadiem
Nu nevar viņi kārtīgi izlemt

     [+] [-]

, 2009-05-26 22:40, pirms 15 gadiem
nu ja Ferrari un renault aizies tad tā būs f6 seria!