Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltona alga varētu pieaugt līdz 70 miljoniem eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltona alga varētu pieaugt līdz 70 miljoniem eiro
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Plānots, ka jau pavisam drīz Lūiss Hamiltons parakstīs jaunu līgumu ar "Mercedes" komandu un turprnās startēt F1 čempionātā vēl vairākus gadus. Neoficiāli zināms, ka sportista alga būs lielāka kā jebkad.

"Mēs gatavojamies parakstīt vēl vienu līgumu," nesen pavēstīja septiņkārtējais F1 čempions Hamiltons. "Tuvāko pāris mēnešu laikā apsēdīsimies un visu apspriedīsim."

"Mercedes" boss Toto Volfs uzskata, ka abu pušu saruna būs īsa: "Pēdējos desmit gados mūsu attiecības ir ļoti augušas. Jāgaida, kad Luiss fiziski atgriezīsies Eiropā, tad saliksim galvas kopā, mazliet pacīkstēsimies un dažas stundas vēlāk būsim nonākuši pie vienošanās."

Tiek ziņots, ka līgums visticamāk tiks parakstīts uz nākamajiem diviem gadiem. Pašreizējās līgumsaistības Hamiltonam beigsies šī gada izskaņā.

"Plānots līgums uz vairākiem gadiem," apstiprina sportists, piebilstot, ka turpināt karjeru viņš varētu arī pēc 2025. gada.

Tikmēr medijos parādījušās spekulācijas, ka nākamā līguma ietvaros Hamiltona alga pieaugs līdz pat 70 miljoniem eiro, kas būtu ievērojami vairāk nekā pilots saņēmis līdz šim. Tāpat jau esot izlemts, ka pēc sportista karjeras beigšanas Hamiltons turpinās strādāt par "Mercedes" vēstnesi. Tobrīd viņa alga būs 25 miljoni eiro gadā. Pēc neoficiālas informācijas, lielāko daļu no samaksas Hamiltonam gatavojas segt uzņēmuma "Ineos" boss Džims Retklifs, kuram pieder aptuveni trešdaļa no komandas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...