Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" vadītājs: "Komanda tika pārdota īstajā brīdī"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" vadītājs: "Komanda tika pārdota īstajā brīdī"
Foto: Williams Racing

Leģendārās F1 vienības "Williams" vadītājs Saimons Robertss atklājis, ka komandas īpašnieki strādā ar skatījumu uz nākamo desmit gadu periodu. Šobrīd netiek lolotas lielas cerības par rezultātu strauju uzlabošanos, bet ir plāns pakāpeniski atgriezties cīņā par punktiem, bet vēlāk sasniegt vēl vairāk.

Investīciju uzņēmums "Dorilton Capital" nopirka "Williams" komandu pagājušā gada septembrī, tādā veidā noslēdzot tās dibinātāja Frenka Viljamsa iesaisti F1 pasaules čempionātā 43 gadu garumā. Lai gan uzreiz parādījās ziņas, ka jaunie īpašnieki vēlas atgriezties cīņā par augstākajām pozīcijām, kur komandai pienāktos būt, vismaz skatoties uz panākumiem pagātnē, Robertss skaidro, ka tas ir ilgtermiņa mērķis.

"Mēs strādājam, raugoties uz šo projektu nākamo desmit gadu posmā," skaidro Robertss. "Tāpēc gan nevar teikt, ka neesam pakļauti spiedienam. Viņi gaida, ka mūsu sniegums kļūs labāks, ka mēs attīstīsimies. Mēs esam lieliska komanda, kurā ir lieliski un konkurētspējīgi darbinieki. Nevienam mums nepatīk būt desmitajā vietā čempionāta kopvērtējumā. Mēs visi izmisīgi cenšamies pilnveidoties, bet zinām, ka to vēlas arī visas pārējās komandas."

Robertss uzskata, ka "Williams" komanda jauno īpašnieku rokās nokļuva pareizajā brīdī.

"Tas bija labs brīdis," viņš saka. "Tas bija labu laiku pirms 2022. gada, līdz ar to sagatavoties jauno mašīnu ērai varēsim savādāk, un tas nedaudz palīdzēs arī gaidāmajā sezonā. Neteikšu, ka kaut kas jau šogad radikāli mainīsies, bet ceru, ka šī sezona mūs nostādīs daudz, daudz labākā pozīcijā pirms 2022. gada. Tajā pašā laikā var sacīt, ka brīdis nekad nav īstais - ja viss būtu noticis pirms pusotra gada, būtu vēl labāk, bet viss notika tad, kad notika. Svarīgākais, kādi ir "Dorilton" mērķi un viņu skatījums uz to visu."

Pēc katastrofāli nesekmīgās 2019. gada sezonas, pērn jau tika piedzīvots progress, daudzreiz pilotiem finišējot netālu aiz pirmā desmitnieka, kā arī desmit reizes kvalifikācijā izdevās pārvarēt pirmo kārtu.

"Ja viņi būtu investējuši un pieprasītu jau nākamgad cīnīties ar vidējā līmeņa komandām, tas tiktu darīts par vēlu, tāpēc viņi tā nerīkojās," skaidro Robertss. "Viņi patiesi vēlas, lai mēs augam, veicam pareizās darbības, koncentrējamies uz jomām, kas palīdzēs sasniegt mērķus pakāpeniski, un viņi saprot, ka "Formulā 1" nav nekādas maģiskās bultas. Mēs neesam šajā stāvoklī tāpēc, ka būtu nepareizi izdarījuši kādu vienu lietu, līdz ar to nevaram kaut ko pēkšņi mainīt un uzreiz tikt trešajā kvalifikācijas kārtā."

Pēdējo reizi pirmajā trijniekā Konstruktoru kausā "Williams" iekļuva 2015. gadā, kad komandā brauca Felipe Masa un Valteri Botass, savukārt pēdējo uzvaru tās sastāvā 2012. gada posmā Barselonā izcīnīja Pastors Maldonado. Konstruktoru kausu pēdējo reizi "Williams" savā īpašumā ieguva tālajā 1997. gadā, kad arī Žaks Vilnēvs kļuva par vienības pēdējo F1 čempionu pilotu ieskaitē. Visā vēsturē komanda Konstruktoru kausā triumfējusi deviņas reizes, pilotu ieskaitē - septiņas.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!