Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA izmēģinās trīs iespējamos slēgtā kokpita veidus

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA izmēģinās trīs iespējamos slēgtā kokpita veidus
"Mercedes" piedāvātais "halo" koncepts
Foto: Piola Animation

Slēgto kokpitu ieviešana Formulā 1 nākotnē tomēr varētu notikt - Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) novembrī plāno veikt īpašus testus, kuros grasās izmēģināt trīs iespējamos risinājumus.

Slēgto kokpitu ideja pēdējā laikā kļuvusi arvien aktuālāka un FIA vēlas tos ieviest, lai pasargātu pilota galvu no iespējamajiem triecieniem, piemēra, nolūzušiem riteņiem.

Novembrī tiks izmēģināti trīs dažādi iespējamie risinājumi. Viens no tiem ir koncepts AFP-V2, kur pilota galvu sargātu trīs drošības stieņi, kas būtu piestiprināti mašīnas priekšējā daļā. Otrs variants ir "Mercedes" izstrādātais "halo" koncepts (attēlā), bet trešais - trīs stieņi, kas no kokpita priekšas ar pagaidām vēl nezināma materiāla stieņiem būtu savienoti ar gaisa ieplūdes vietu, kas atrodas virs kokpita.

Visus trīs risinājumus F1 pilotiem FIA prezentēja piektdien notikušā sanāksmē.

Tiesa, pēdējie divi risinājumi rada bažas par to, kā pilots varētu ātri izkļūt no mašīnas nepieciešamības gadījumā. Tāpat slēgto kokpitu idejai ir daudzi pretinieki.

Lai gan Formulas 1 aizkulisēs tiek apspriesti slēgto kokpitu ieviešanas plusi un mīnusi, Bernijs Eklstouns nesen uzsvēra, ka pasaules čempionāta mašīnas vienmēr paliks ar atklāta tipa kokpitiem.

Vēl F1 posma nedēļas nogalē Krievijā reportieri Eklstounam vaicāja, vai tradicionālās formulas tagad var tikt uzskatītas par apdraudētu sugu, ar to domājot, vai nākotnē tiks ieviesti slēgtie kokpiti, uz to brits atbildējis ar striktu "nē, nekad".

"Šis ir bīstams sporta veids," sacīja Eklstouns. "Neviens negrib redzēt kā pilots aiziet bojā vai tiek savainots, taču cilvēkiem, piemēram, patīk iet uz cirku un skatīties kā tiek izpildīti riskanti triki lielā augstumā. Tas ir bīstami. Viņi negrib redzēt kā cilvēks nokrīt, taču tāda iespējamība pastāv."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +2 [+] [-]

, 2015-10-26 09:04, pirms 9 gadiem
Atgriežiet atpakaļ formulu tādu kāda viņa bija pirms gadiem desmit! Varbūt ka tad atgriezīsies arī interese par to.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-26 09:30, pirms 9 gadiem
ja liks priekšā stiklu, tad varēs redzēt kurš no somiem pie stūres ir dzēris

     [+] [-]

, 2015-10-26 11:33, pirms 9 gadiem
VAI ku ''skaisti''....