Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons saņem trīs starta vietu sodu, Albonam piešķir diskvalifikāciju

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons saņem trīs starta vietu sodu, Albonam piešķir diskvalifikāciju
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Pēc Holandes GP kvalifikācijas notikušas izmaiņas rezultātos, jo Lūiss Hamiltons saņēmis trīs starta vietu sodu, bet Alekss Albons ticis diskvalificēts par tehnisku pārkāpumu.

"Mercedes" pilots Hamiltons pirmajā kvalifikācijas kārtā patraucēja Serhio Peresam. "Red Bull" formula bija viņam pietuvojusies, un Peress bija spiests atlaist gāzi, lai izvairītos no sadursmes. Par traucēšanu konkurentam viņa lidojošajā aplī septiņkārtējais F1 čempions ticis pie soda.

"Ko, sasodīts, tas idiots dara?" pa radio kliedza Peress, kamēr Hamiltons savai komandai sacīja, ka, viņaprāt, nav bijis ceļā konkurentam. Tiesneši tā neuzskatīja.

Hamiltons jau tā aizvadīja neveiksmīgu kvalifikāciju, netiekot izšķirošajā kārtā. Trīs starta vietu sods viņu atmeta no 12. uz 15. pozīciju, bet jāstartē būs no 14. vietas, saistībā ar Aleksa Albona diskvalifikāciju.

"Šī nedēļas nogale man savā ziņā ir beigusies un varu doties uz nākamo," spiests atzīt "Mercedes" braucējs, kurš uzvarēja divos no aizvadītajiem trim posmiem.

Tikmēr salīdzinoši ļoti labu kvalifikāciju piedzīvoja Albons, iekļūstot izšķirošajā kārtā, kur ieņēma astoto vietu, pārspējot Lensu Strolu un Pjēru Gazlī. Pēc sesijas veiktajā pārbaudē atklājies, ka "Williams" formulas grīda nav iekļāvusies tehnisko noteikumu robežās, par ko piešķirta izslēgšana no rezultātiem.

Albons līdz ar to startēs no pēdējās rindas, blakus savam komandas biedram Loganam Sardžentam, kurš trešajā treniņā smagi avarēja. Amerikānis nevarēja piedalīties kvalifikācijā, jo viņa mašīna vēl nebija atjaunota.

Holandes GP starta kārtība:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

  +1 [+] [-]

, 2024-08-25 11:48, pirms mēneša
Diezgan sviestaini. BBC džeki izvērtēja, ka HAM jau pat nebija iespējas palaist garām. Vai nu pašam jābrauc grantī, vai vispār jāapstājas

  +2 [+] [-]

, 2024-08-25 12:23, pirms mēneša
Heiteris parastais rakstīja: Diezgan sviestaini. BBC džeki izvērtēja, ka HAM jau pat nebija iespējas palaist garām. Vai nu pašam jābrauc grantī, vai vispār jāapstājas
Visa F1 tiesāšana ieskaitot arī tehniskos noteikumus ir viens liels farss. Viena pilota un komandas lobēšana!!!

     [+] [-]

, 2024-08-25 14:25, pirms mēneša
būs daudz izstāšanos!!