Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Kubicas atgriešanās nenāk par labu F1 čempionātam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Kubicas atgriešanās nenāk par labu F1 čempionātam"
Žaks Vilnēvs. Foto: rds.ca

1997. gada F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs uzskata, ka, lai gan Roberta Kubicas atgriešanās pēc smagās traumas pārvarēšanas ir liels sasniegums viņam pašam, fakts, ka kāds, kuram aizvien ir fiziski ierobežojumi, var startēt šajā čempionātā, esot "briesmīgi".

2011. gada sākumā Kubica piedzīvoja smagu avāriju rallija sacīkstēs, gandrīz zaudēja roku, tomēr ar ārstu gādību un paša neatlaidību spēja atgriezties pie sacīkšu auto stūres. Šogad viņš atkal startē F1 čempionātā, taču pirmais posms Austrālijā pierādīja, ka sportista ātrums, vismaz pagaidām, ne tuvu nav tāds kā agrāk.

"Protams, tas ir varens sasniegums, ka Kubica ir atgriezies pēc tik daudzu gadu pārtraukuma, tas ir patiešām neticami," atzīst Vilnēvs. "Ja esi darījis kaut ko, ko mīli un, kas tev ticis atņems, tu zini, kā tev pietrūkst. Tad tu strādā vēl smagāk, lai to atgūtu. Esmu drošs, viņš darīs visu, lai tur paliktu. Ja es būtu viņa kurpēs, darītu tāpat. Nedrīkst ļaut iespējai paslīdēt garām."

F1 čempionāts jau kopš tā pirmsākumiem pazīstams kā "karaliskā klase", kurā startē tikai izredzētie un ātrākie piloti. Vilnēvs uzskata, ka te nevajadzētu braukt sportistiem, kuri nav izcilā formā.

"Domāju, tas ir briesmīgi," saka Vilnēvs. "Tas nenāk par labu čempionātam. Es tā teicu jau pagājušajā gadā un savu viedokli nemainīšu. "Formulai 1" jābūt motoru sporta virsotnei, karaliskajai klasei. Tāpēc nav labi, ka kāds, kuram ir ierobežotas fiziskās spējas, var te piedalīties. Vismaz ne "Formulā 1". Varbūt to var darīt citās sacīkstēs. "Formulai 1" jābūt grūtai un gandrīz nesasniedzamai. Roberta atgriešanās nedod pareizo vēstījumu."

Vilnēvs F1 pasaules čempionātā startēja no 1996. līdz 2006. gadam, gūstot uzvaras 11 posmos.

Izmantotie resursi:
gpfans.net

  -2 [+] [-]

, 2019-03-25 08:12, pirms 6 gadiem
Žaks tikko pateica ka kubica ar defektiem veselībā ir labāks pilots kā jaunie vai citi kandidāti bez

  +2 [+] [-]

, 2019-03-25 09:07, pirms 6 gadiem
janis_2484318871 rakstīja: Žaks tikko pateica ka kubica ar defektiem veselībā ir labāks pilots kā jaunie vai citi kandidāti bez
Kubica tak nopirka to vietu ar sponsoru, Rassels parāda, kurš ir ātrāks.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-25 10:33, pirms 6 gadiem
Pareizi vien Žaks runā.