Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kanālā Viasat Sport Baltic Pirmā Formula – Japānas GP

Krišs Upenieks

Kanālā Viasat Sport Baltic Pirmā Formula – Japānas GP
Sebastians Fetels
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Šonedēļ, piektdien, sestdien un svētdien Viasat Sport Baltic piedāvā Pirmās Formulas 2015.gada sezonas četrpadsmito posmu – Japānas Grand Prix treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides.

Singapūrā pārtrūka Luisa Hamiltona 20 startu sērija no pirmās rindas, turklāt pirmo reizi šajā sezonā divkārtējais pasaules čempions izstājās un palika bez punktiem. Viņa Mercedes komandas biedrs Niko Rosbergs Marina Bay trasē finišēja 4.vietā un Luisa pārsvaru kopvērtējumā samazināja līdz 41 punktam.

Ātrajā Suzukas trasē pilnībā vajadzētu izpausties Mercedes dzinēju pārsvaram pār konkurentiem no Ferrari. Tomēr no otras puses, pirms četriem mēnešiem šaurās pilsētas ielas nebija šķērslis Hamiltona un Rosberga dominancei Monako Lielās Balvas izcīņā. Bet Singapūrā Mercedes īsti pat nepretendēja uz vietu pirmajā trijniekā. Kas nozīmē, ka iespējams, arī Suzukā mūs gaida aizraujoša sacīkste bez izteiktiem favorītiem!

Aldis Putniņš, Viasat Sport Baltic komentētājs: ''Pēc Mercedes vājuma brīža Singapūrā visi ar lielu nepacietību gaida posmu Suzukas trasē, kas parādīs vai līderiem sākušās nedienas vai arī klupiens nakts sacīkstē bija mīkstā sastāva riepu, trases īpatnību un regulējumu neveiksmīga mijiedarbība. Pēc teorija Suzukas trase apbalvo jaudīgākās mašīnas un šajā rādītājā ar Mercedes neviens nevar sacensties. Tāpēc Japānas GP būs skaidra atbilde uz to, vai Sebastianam Fetelam ir kaut niecīgas cerības pacīnīties par šīs sezonas titulu. Tostarp Manor vienībai tā būs emocionāla atgriešanās trasē, kur pērn notika Žila Bjanki liktenīgais incidents.''

Singapūras Grand Prix kanālā Viasat Sport Baltic:
• Piektdien, 25.septembrī, 03:55 F1 Japānas GP 1.treniņbraucieni.
• Piektdien, 25.septembrī, 07:55 F1 Japānas GP 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 26.septembrī, 05:55 F1 Japānas GP 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 26.septembrī, 08:55 F1 Japānas GP kvalifikācija.
• Svētdien, 27.septembrī, 07:50 F1 Japānas GP.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
Viasat sabiedrisko attiecību vadītāja