Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lavsons nākamgad startēs F1, komanda tiks paziņota septembrī

Juris Grīns
Juris Grīns

Lavsons nākamgad startēs F1, komanda tiks paziņota septembrī
Liams Lavsons. Foto: Motorsport.com

Jaunzēlandiešu autosportists Liams Lavsons nākamgad startēs F1 čempionātā, pārstāvot "Red Bull" vai RB komandu, apstiprinājis Helmuts Marko.

2023. gada sezonā Lavsons piecos posmos "AlphaTauri" komandā (tagad - RB) aizvietoja savainojumu guvušo Danielu Rikjardo un Singapūras GP izcīnīja pirmos divus punktus. Kopš tā laika pilotam nav bijusi iespēja atgriezties uz starta un nākamgad viņš, visticamāk, pamestu "Red Bull" programmu, ja tas aizvien nebūs iespējams.

Iepriekš jau tika vēstīts, ka Lavsona nākotne kļūs skaidra septembrī, kad gaidāms oficiālais paziņojums. "Red Bull" konsultants Marko atklāj, ka jaunais un talantīgais braucējs startēs F1 čempionātā, bet vēl nav pieņemts lēmums, kurā komandā.

"Septembrī tiks paziņots lēmums," medijam "Kleine Zeitung" atklāj Marko. "Nākamajā gadā viņš būs vienā no mūsu mašīnām."

Varianti ir vairāki. Skaidrs, ka Makss Verstapens saglabās savu vietu, bet nomainīts varētu tikt Peress. Tādā gadījumā, Peresa vietā varētu startēt vai nu Lavsons, vai viens no tagadējiem RB braucējiem. Juki Cunoda paliks "Red Bull" programmā un ir variants viņu paaugstināt uz lielo komandu, vietu RB atvēlot Lavsonam. Tāpat nav izslēdzama Rikjardo atgriešanās "Red Bull" komandā. Varbūt Peress savu vietu saglabās, tādā gadījumā prom būs jāiet vienam no RB braucējiem.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv