Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Haas" sponsors no Krievijas lūdz tiesu aizturēt komandas F1 mašīnas

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais "Haas" sponsors no Krievijas lūdz tiesu aizturēt komandas F1 mašīnas
Foto: f1.com

Bijušais galvenais sponsors "Uralkali", mēģinot piedzīt no "Haas" finansiālu kompensāciju, lūdzis Nīderlandes tiesu šajā nedēļas nogalē Zandvortas trasē aizturēt komandas sacīkšu mašīnas.

"Uralkali" sponsorēja "Haas" vienību 2021. gadā un 2022. gada sākumā, bet sadarbību Džīna Hāsa puse vienpusīgi priekšlaicīgi izbeidza pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Uzņēmums jau pirms tam bija samaksājis uz priekšu lielu daļu naudas par attiecīgu gadu.

Šo naudu "Haas" tā arī neatgrieza un pašlaik "Uralkali" ar tiesu starpniecību mēģina piedzīt kompensāciju. Šveices arbitrāžas asociācija lēma par labu Krievijas uzņēmumam un piedāvāja "Haas" atmaksāt 12 miljonus eiro, lai lieta tiktu slēgta. Komanda to nav izdarījusi.

Tiek ziņots, ka tagad "Uralkali" lūgusi Nīderlandes tiesu aizturēt "Haas" sacīkšu mašīnas un pārējo ekipējumu, ieskaitot motormāju. Ceturtdien trasē ieradās novērtētāji, lai aprēķinātu "Haas" aprīkojuma vērtību.

Ja tiesa pēc šī posma patiešām aizturēs "Haas" tehnisko aprīkojumu, komandas dalība nedēļu vēlāk Itālijā gaidāmajā posmā būs zem lielas jautājuma zīmes. Šobrīd vēl nav zināms, kāds būs tiesas lēmums šajā jautājumā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-24 11:25, pirms mēneša
ja sponsors ir iekļauts sankciju sarakstā tad neko šie nedabūs pat tad ja tiesas lemums būs siem pozitīvs. Es loktu tad tos 12 miljonus ieskaitit Ukrainai 😏