Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs pie Botasa neveiksmes vaino pašu pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs pie Botasa neveiksmes vaino pašu pilotu
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs sniedzis skaidrojumu, kas notika ar Valteri Botasa mašīnas riteni Monako "Grand Prix" izcīņas pitstopā, liekot noprast, ka pie tā daļēji ir vainojams pats pilots.

Botass ieņēma otro pozīciju, kad pitstopa laikā mehāniķis nevarēja atskrūvēt spēkrata priekšējo labo riteni. Tas neizdevās arī pēc ilgākiem centieniem un tika pieņemts lēmums par izstāšanos. Volfs tagad skaidro, ka šāds pavērsiens varēja nenotikt.

"Valteri boksos apstājās par ātru," saka Volfs. "Tas nozīmē, ka mehāniķim uzgriežņu triecienatslēgu vajadzēja izmantot leņķī. Neērtais leņķis sabojāja riteņa uzgriezni, un mēs to nevarējām atskrūvēt."

Lai gan Botasa cerības šogad cīnīties par F1 titulu jau pēc pirmajiem četriem posmiem neizskatījās labas, tagad notikušais licis arī "Mercedes" komandai Konstruktoru kausā atkrist vienu punktu aiz "Red Bull".

Botass savukārt notikušajā savu vainu neredzēja.

"Ja godīgi, es nezinu, kas notika pitstopā, vai tā bija cilvēciska kļūda vai tehniska problēma," pēc izstāšanās sacīja somu sportists, kurš tobrīd vēl nianses nebija uzzinājis. "Katrā gadījumā, no tā ir jāmācās. Tā ir liela mūsu kļūda, un tādas nedrīkst notikt."

Tiek ziņots, ka skrūve ir tā iestrēgusi, ka komanda to varēs dabūt ārā tikai pēc atgriešanās rūpnīcā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-05-25 12:06, pirms 3 gadiem
Ne reizi vien piloti ir par ātru apstājušies boksos, bet kaut kā šādi misēkļi nav pieredzēti... no tā var secināt, ka Botass pēc būtības neko nepareizu neizdarīja... ja reiz tas leņķis bija tik neērts, tad taču problēmas būtu arī ar citiem riteņiem, ne tikai to vienu, jo leņķis neērts attiecīgi bija arī pārējiem... bet ar pārējiem riteņiem taču mehāniķi ātri un bez problēmām tika galā... bet nu Volfam jau vienmēr jāvaino kāds cits...

     [+] [-]

, 2021-05-25 13:46, pirms 3 gadiem
Bet ko tad šim citu teikt? Ka botass bija jānovāc no meļņa priekšas, lai neatņem lieku punktiņu? Nezinu, vai tā ir sazvērestība, bet tikai tad, kad melnis brauc stabili pa priekšu, ar citiem nekas nenotiek. Bet tikko šis ir kaut kur aizmugurē, tā visiem plīst riepas, stājas motori, uzrodas sarkanie karogi un vēl miljons citu grūti izskaidrojamu lietu. Ja nu vienīgi ar sabotāžu, bet tā taču ir tikai nepamatota sazvērestības teorija...

     [+] [-]

, 2021-05-25 18:49, pirms 3 gadiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Bet ko tad šim citu teikt? Ka botass bija jānovāc no meļņa priekšas, lai neatņem lieku punktiņu? Nezinu, vai tā ir sazvērestība, bet tikai tad, kad melnis brauc stabili pa priekšu, ar citiem nekas nenotiek. Bet tikko šis ir kaut kur aizmugurē, tā visiem plīst riepas, stājas motori, uzrodas sarkanie karogi un vēl miljons citu grūti izskaidrojamu lietu. Ja nu vienīgi ar sabotāžu, bet tā taču ir tikai nepamatota sazvērestības teorija...
Nu nezin nezin. Vari jau domāt, ko vēlies, bet konstruktoru kauss arī Meršiem interesē un kāpēc tad atdot daudz jo daudz punktus Perezam?

     [+] [-]

, 2021-05-25 22:58, pirms 3 gadiem
Volfs ir galīgā sviestā sagājis. Pēc šādas komandas neizdarības vainot pilotu var tikai mudaks. Valteri pēc sezonas jātin makšķeres no meršiem, jo te viņam vairāk neveiksmju nekā citiem pilotiem visas karjeras laikā. Komandu spēki pamazām izlīdzinās, un būs iespēja restartam kādā citā komandā.