Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "To, kas notika Monako, ir grūti pieņemt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "To, kas notika Monako, ir grūti pieņemt"
Šarls Leklērs pēc avārijas Monako. Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs neslēpj, ka viņam bijis grūti pieņemt to, ka pēc savā māju trasē Monako izcīnītās pirmās starta vietas, kas bija liels pārsteigums daudziem, viņam tehnisku problēmu dēļ bija liegta iespēja stāties uz starta sacīkstēs. Līdz šim savā karjerā Monako Leklērs nav finišējis ne reizi.

"Ferrari" pilots pirmo reizi šajā trasē un astoto visā F1 braucēja karjerā bija izcīnījis pirmo starta vietu, tomēr piedzīvotās avārijas dēļ bija bažas par viņa mašīnas ātrumkārbu. Lai gan komanda sākotnēji noliedza, ka būtu problēmas, īsi pirms starta, kad jau bija jādodas ārā no boksiem, kļuva skaidrs, ka mašīnai defekts tomēr ir un startēt savā dzimtajā pilsētā sportists nevarēs.

"Kad biju atpakaļ garāžā, bija ļoti, ļoti grūti to pieņemt," atzīst Leklērs. "Es nekad šeit neesmu sasniedzis finišu, bet šogad pat nestartēju, lai gan man būtu bijis jāsāk sacīkstes no pirmās vietas. To ir grūti pieņemt. Bet man arī ir žēl komandas, jo mehāniķi sestdien paveica ļoti daudz, lai visu pārbaudītu un mēģinātu risināt. Svētdienas rītā visi bija priecīgi, jo izskatījās, ka viss ir kārtībā, bet tad notika šis."

Monako trase Leklēram līdz šim ir bijusi īpaši neveiksmīga. Ne 2018., ne arī 2019. gadā viņš šeit nepabeidza F1 sacīkstes (pērn posms nenotika), tāpat sportists izstājies no divām šeit aizvadītajām "Formula 2" sacensībām.

Šobrīd gan "Ferrari" turpina veikt problēmu izpēti, un vienības boss Matija Binoto jau pieļauj, ka, iespējams, nespēja iziet uz starta nemaz nav saistīta ar Leklēra piedzīvoto avāriju kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...