Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Vēl vienas tādas sacīkstes nevaram atļauties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Vēl vienas tādas sacīkstes nevaram atļauties"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Lai tās pilots Lūiss Hamiltons saglabātu reālas iespējas astoto reizi karjerā uzvarēt F1 pasaules čempionātā, "Mercedes" komanda nevar atļauties vēl vienu tādu nedēļas nogali kā sacensībās Monako, atzinis pats sportists, kurš šajā posmā startēja un finišēja septītais, zaudējot pirmo pozīciju kopvērtējumā "Red Bull" pilotam Maksam Verstapenam.

"Būs grūti," sezonas turpinājumu prognozē Hamiltons. "Jau sākumā jums teicu, ka viņiem ir mašīna, ar ko var uzvarēt čempionātā, un viņus būs ļoti sarežģīti uzveikt. Visu laiku šogad esmu to uztvēris nopietni. Esam uzvarējuši sacīkstēs, kurās mums nemaz nevajadzēja uzvarēt, kā Bahreinā. Tomēr nekas vēl nav beidzies, priekšā tāls, tāls ceļš ejams."

Kamēr Verstapens pēc kvalifikācijas uzvarētāja Šarla Leklēra nedienām startēja pirmais un uzvarēja, Hamiltons Monako ielās spēja kvalificēties vien septītajā pozīcijā, jo mašīnu tā arī nebija izdevies pareizi noregulēt, sacīkstēs turklāt tika izvēlēta ne tā labākā stratēģija, un finišs sasniegts septītajā vietā. Tagad viņš nokļuvis četrus punktus aiz Verstapena, kuram šī bija otrā uzvara aizvadīto piecu posmu laikā.

"Mēs pavisam noteikti nevaram atļauties vēl vienu šādu nedēļas nogali," uzstāj Hamiltons. "Tajā pašā laikā, esmu pateicīgs, ka vispār finišēju, ka guvu punktus, ka sasniedzu ātrāko apli. Katrs vismazākais punkts, kas izcīnīts šādā sliktā nedēļas nogalē, cerams, kaut ko dos čempionāta beigu kopvērtējumā."

Komentārs no Verstapena puses bija šāds: "Darbi vienmēr runā skaļāk par vārdiem, šī nedēļas nogale to pierādīja. Ir jārunā trasē, un tas ir tas, ko man patīk darīt. Kā komanda mēs līdz šim esam pieļāvuši vismazāk kļūdu, un tas ir iemesls, kāpēc esam priekšā. Ceru, ka spēsim tā turpināt atlikušajā sezonas daļā. Šī diena bija satriecoša. Tiklīdz pirmajā līkumā nonācām vadībā, manuprāt spējām lieliski kontrolēt tempu un riepu nodilumu. Šajā trasē bija svarīgi tās saglabāt iespējami ilgāk un boksos braukt iespējami vēlāk. Noturēt koncentrēšanos nav viegli, bet esmu ļoti laimīgs par šeit paveikto."

F1 kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Makss Verstapens105
2.Lūiss Hamiltons101
3.Lendo Noriss56
4.Valteri Botass47
5.Serhio Peress44
6.Šarls Leklērs40
7.Karloss Sainss38
8.Daniels Rikjardo24
9.Pjērs Gaslī16
10.Estebans Okons12
11.Sebastians Fetels10
12.Lānss Strols9
13.Fernando Alonso5
14.Juki Cunoda2
15.Antonio Džovinaci1
16.Kimi Raikonens0
17.Džordžs Rasels0
18.Nikolā Latifi0
19.Miks Šūmahers0
20.Ņikita Mazepins0
VietaKomandaPunkti
1.Red Bull-Honda149
2.Mercedes148
3.McLaren-Mercedes80
4.Ferrari78
5.Aston Martin-Mercedes19
6.AlphaTauri-Honda18
7.Alpine-Renault17
8.Alfa Romeo-Ferrari1
9.Williams-Mercedes0
10.Haas-Ferrari0

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2021-05-24 14:56, pirms 3 gadiem
Pilots uzvar un zaudē kopā ar komandu. Hamiltona gadījumā - viņš tikai uzvar. Kad uzvar, tad ir nebeidzamie pateicības teikumi ikvienam rūpnīcas darbiniekam. Kad komanda pirms 2 nedēļām spēlē galveno lomu Hamiltona uzvarā, tad ir pateicības teikumi ikvienam rūpnīcas darbiniekam. Tad, kad komandas stratēģija nenostrādā - visa komanda ir vainīga, izņemot viņu! Tad, kad viņam tikai 7. laiks kvalī, kurā svarīgākā diena ir tieši sestdiena - visi citi ir vainīgi, izņemot viņu! Katram braucējam ir savi niķi, raksturs, emocijas un izgājieni.. saprotu tos vēl jaunības gados, kad mazliet biezpiens galvā. Bet šitā pamest komandu zem tanka pēc VIENAS neveiksmīgas nedēļas nogales.. komandu, kura ir atnesusi viņam titulus.. pretīgi.