Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" boss: "Kubica F1 neatgriezīsies"

Andrejs Siliņš

"Ferrari" boss: "Kubica F1 neatgriezīsies"
Roberts Kubica
Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas itāliešu komandas "Ferrari" priekšnieks Stefano Dominekali atzinis, ka pirms diviem gadiem piedzīvotajā avārijā rallijā gūtie savainojumi neļaus 28 gadus vecajam poļu pilotam Robertam Kubicam atgriezties F1 apritē.

Kubica pirmajā formulā startēja no 2006. gada līdz 2011. gadam, taču formulas starpsezonā prieka pēc nolēma piedalīties Andoras rallijā. Diemžēl sacensības polim beidzās jau pirmajā posmā ar pašu nepatīkamāko iznākumu - avāriju. Pie tam tajā tika gūti nopietni savainojumi, kas nav ļāvuši atgriezties F1 joprojām.

2012. gada janvārī Kubica pie savām mājām Itālijā paslīdēja un vēlreiz salauza jau iepriekš salauzto kāju. Tā paša gada rudenī Kubica atkal sēdās pie rallija mašīnas stūres un arī 2013. gadā turpināja braukt rallijā. Lielākās problēmas Kubicam sagādā labās rokas savainojums - tā tika daļēji sadragāta pieminētajā avārijā.

"Ferrari" sekojuši Kubicas progresam un atveseļošanās gaitai, lai, iespējams, parakstītu līgumu ar pilotu. Tomēr komandas boss Stefano Dominekali norādījis, ka vairs necer uz Kubicas atgriešanos: "Mēs viņu vērojām. Diemžēl es uzskatu, ka viņš neatgriezīsies. Ar šādu fizisku problēmu viņam būtu lielas grūtības noteiktās situācijās, kas prasa reaktivitāti. Žēl."

Kubicas labākā sezona pirmajā formulā bija 2008. gadā, kad polis izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Togad Kubica arī izcīnīja savu vienīgo uzaru F1 posmā - tas notika 8 jūnijā Žila Vilnēva vārdā nosauktajā trasē Monreālā Kanādas Grand Prix laikā.

Izmantotie resursi:
BBC

     [+] [-]

, 2013-10-23 15:53, pirms 11 gadiem
(..) "paslīdēja un vēlreiz salauza jau iepriekš salauzto kāju"

roku

     [+] [-]

, 2013-10-23 18:03, pirms 11 gadiem
Kubica-WRC !!!

     [+] [-]

, 2013-10-23 20:11, pirms 11 gadiem
Lai saved pilnīgā kārtībā veselību, un tad redzēs, kas un kā.
F1 pagaidām ir fufelis, DTM vai rallijā viņš brauks labi.