Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss ātrākais žūstošajā Zandvortas trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss ātrākais žūstošajā Zandvortas trasē
Lando Noriss. Foto: f1.com

F1 pasaules čempionātam atsākoties pēc četru nedēļu pārtraukuma, Nīderlandes posma pirmajā treniņsesijā žūstošā trasē ātrākos apļa laikus uzrādīja kopvērtējuma pirmajās pozīcijās esošie piloti Lando Noriss un Makss Verstapens.

Treniņš iesākās pilnībā slapjā Zandvortas trasē. Asfalts žuva un treniņa vidū mājinieks Verstapens bija pirmais, kurš izmēģināja veikt apli ar vidēji slapjam laikam piemērotām riepām. Pēc lieliskiem pirmajiem diviem sektoriem, pēdējā sektorā čempionāta līderis saslīdēja pēc uzbraukšanas līkuma apmalei.

Trase turpināja žūt un pēdējās desmit minūtēs jau piloti veica apļus ar sliku riepām, uzlabojot iepriekš sasniegtos rezultātus par vairākām sekundēm. Jau faktiski sausā trasē Noriss pašā izskaņā uzrādīja rezultātu 1:12.322, par 0.2 sekundēm pārspējot Verstapenu. Trešais ātrākais bija Luiss Hamiltons, kurš uzvarējis divos no iepriekšējiem trim posmiem.

"Ferrari" piloti vienīgie neveica nevienu apli ar slikiem, bet Karloss Saincs pamanījās uzrādīt ceturto labāko laiku, pārspējot Džordžu Raselu.

"McLaren" un "Williams" komandas uz šo posmu atvedušas lielākos uzlabojumus sacīkšu mašīnām, kamēr tādas vienības kā "Mercedes", "Ferrari" un "Aston Martin" šajā nedēļas nogalē nav ieviesušas nekādus jauninājumus. Nelieli uzlabojumi arī "Red Bull" spēkratiem.

Ar nedēļas nogales turpinājumā sagaidāmi nokrišņi, kā arī spēcīgs vējš, bet vismazākā lietus iespējamība tiek solīta uz svētdienu.

Pirms Nīderlandes posma pilotu kopvērtējumā līderim Verstapenam ir 78 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju Norisu, bet Konstruktoru kausā "Red Bull" vairs tikai par 42 punktiem vairāk kā "McLaren".

Priekšā vēl divas treniņbraucienu sesijas, bet sestdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika sāksies kvalifikācija, kamēr sacensību starts svētdien plkst. 16:00.

Nīderlandes GP pirmais treniņš:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv