Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Neviena komanda nav apgājusi asimetrisko bremžu aizliegumu, paziņojusi FIA

Juris Grīns
Juris Grīns

Neviena komanda nav apgājusi asimetrisko bremžu aizliegumu, paziņojusi FIA
Foto: Motorsport.com

Lai gan nupat veiktas izmaiņas F1 tehniskajos noteikumos, kas precizē asimetrisko bremžu aizliegumu, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) kategoriski noliegusi baumas, ka tas darīts, jo kāda no komandām noteikumus pamanījusies apiet.

Lai gan asimetriskās bremzes F1 čempionātā bija aizliegtas jau pirms tam, tagad tehniskie noteikumi papildināti ar piebildēm. Tajos teikts, ka "aizliegts izmantot jebkādas sistēmas vai mehānismus, kas var radīt asimetriskus bremzēšanas spēkus konkrētajai asij".

Vasaras atvaļinājumu laikā uzplaiksnīja baumas, ka viena vai pat vairākas komandas pratušas apiet noteikumus, kādēļ arī nācies ieviest papildinājumus. Dažādi avoti ziņoja, ka noteikumus apgājusi "Red Bull" komanda, taču pēc posma Ķīnā tā no šādām bremzēm atteikusies. Daži resursi aizdomas metuši arī uz "McLaren" un "Mercedes".

Tagad portālam "Motorsport.com" FIA preses pārstāvis sacīja, ka šīs runas nav patiesas un papildinājumi veikti, lai no minētā scenārija izvairītos nākotnē.

"Tā nav taisnība, ka kāda no komandām būtu izmantojusi šādu sistēmu," paziņojusi FIA.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv