Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" dos Antonelli iespēju piedalīties Itālijas GP treniņbraucienos

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" dos Antonelli iespēju piedalīties Itālijas GP treniņbraucienos
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Motorsport.com

F2 čempionāta pilots Andrea Kimi Antonelli, kurš jau nākamgad, visticamāk, kļūs par "Mercedes" F1 komandas pilotu, Itālijas posmā pēc dažām nedēļām pirmo reizi karjerā piedalīsies "Grand Prix" treniņbraucienos, vēsta Itālijas mediji.

Antonelli tiek uzskatīts par reālāko kandidātu uz Luisa Hamiltona vietu, kad septiņkārtējais F1 čempions atstās "Mercedes", lai nākamajā sezonā pārstāvētu "Ferrari". Itāļu jaunais talants tiek aktīvi gatavots debijai. Paralēli dalībai F2 čempionātā, viņš piedalās privātos F1 testos ar pagājušo divu gadu "Mercedes" mašīnām un daudz strādā simulatorā.

"Motorsport.com" itāļu versija vēsta, ka "Mercedes" ieplānojusi 30. augustā dot iespēju Antonelli piedalīties Itālijas GP izcīņas pirmajā treniņsesijā. Šo svētdien sportistam apritēs 18 gadi, un Moncā viņš varēs stundas garumā izmēģināt Hamiltona W15 spēkratu.

Ar Antonelli strādās Hamiltona sacīkšu inženieris Pīters Boningtons, kurš nākamgad paliks "Mercedes" komandā. Pēc Beļģijas posma Antonelli piedalījās "Pirelli" riepu testos un toreiz Boningtons, kā arī vairāki citi komandas inženieri palika Spā-Frankošampas trasē, lai sekotu līdzi jaunā talanta veikumam.

F2 čempionātā sportists pārstāv "Prema" komandu, tāpat kā Olivers Bērmans, kurš uz nākamo sezonu jau apstiprināts F1 komandas "Haas" sastāvā. Antonelli sekmes debijas sezonā ir mainīgas, taču divas uzvaras sportists jau izcīnījis, bet kopvērtējumā ir septītais. Bērmana kontā viena uzvara un 15. vieta kopvērtējumā. Jāņem gan vērā, ka tas lielā mērā saistīts ar komandas mašīnu tehniskām nepilnībām.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv