Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Liberty" pārdod daļu F1 čempionāta, lai iegādātos "MotoGP"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Liberty" pārdod daļu F1 čempionāta, lai iegādātos "MotoGP"
Foto: motogp.com

"Liberty Media" oficiāli paziņojusi, ka pārdos nelielu daļu no "Formula 1" čempionāta, lai noslēgtu darījumu par "MotoGP" iegādi.

Jau aprīlī kļuva zināms, ka "Liberty Media" kļūs arī par "MotoGP" motošosejas čempionāta īpašnieci, pārņemot 86% no tā. Kopš 1992. gada "MotoGP" pieder Spānijas uzņēmumam "Dorna Sports", kas tagad saglabās vien daļu no tā.

Zināms, ka darījuma vērtība ir 4.2 miljardi ASV dolāru (USD). Lai darījumu pabeigtu, tirgū laistas desmit miljoni F1 akciju, ar katras vērtību 77.50 USD (kopā 825 miljoni USD). Daļa no iegūtās naudas tiks izmantota "MotoGP" iegādei, bet daļa - parādu segšanai.

F1 komerciālās tiesības "Liberty" iegādājās 2016. gadā no Bernija Eklstona. Kopš tā laika čempionāts piedzīvojis milzīgu popularitātes kāpumu, sevišķi ASV, kas atsaucies uz F1 ienākumiem un vērtību.

Pagājušajā gadā "Forbes" aplēses bija, ka F1 vērtība ir vairāk nekā 17.1 miljards USD. Savukārt pati "Liberty" šī gada sākumā tika novērtēta kā pasaules vērtīgākā sporta impērija.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-23 21:32, pirms mēneša
MotoGP ir mans mīļākais motoru sporta veids.. Izskatās ka grib arī to sačakarēt, tā pat kā F-1.
Drošība F-1 ir nogalinājusi to šarmu kas vēl ir MotoGP. Ok nāves sportā nevienam nepatīk, bet riskēšana gan patīk visiem bezīngalvām.