Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Koronels: "Botass un Žou nav pelnījuši startēt F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Koronels: "Botass un Žou nav pelnījuši startēt F1"
Guanju Žou un Valteri Botass. Foto: f1.com

Holandiešu autosportists un F1 notikumu apskatnieks Toms Koronels skarbi kritizējis abus "Sauber" komandas pilotus par sniegumu sacīkstēs, sakot, ka čempionātu jāpamet gan Valteri Botasam, gan Guanju Žou.

"Kick Sauber" komanda ir vienīgā, kas šosezon nav guvusi nevienu punktu. Žou labākais rezultāts ir 11. vieta, bet kopvērtējumā ķīniešu braucējs ieņem 19. pozīciju. Botass nav ierindojies augstāk par 13. vietu un kopvērtējumā ieņem pēdējo, 21. pozīciju.

Neskatoties uz to, Botass sevi pieskaita pretendentiem uz vietu "Audi" rūpnīcas komandā, kas 2026. gadā pilnībā pārņems "Sauber" vienību. Nupat par F1 projekta jauno vadītāju iecelts Matija Binoto, un Botass atzīst, ka šobrīd notiek ļoti daudz pārmaiņu, kas nevieš nekādu skaidrību par sportista nākotni.

"Daudzi darbinieki aiziet, daudzi pievienojas, tagad atkal notikusi vadības maiņa," vēl dodoties vasaras brīvdienās, sacīja Botass. "Tas viss noteikti nepalīdz pašreizējai situācijai. Man ir pilnīgi skaidrs, ka visi lēmumi, kas pieņemti pēdējo divu gadu laikā, pieņemti ar mērķi, lai komanda būtu konkurētspējīga 2026. gadā. Mans darbs ir darīt, ko spēju tagad. Tas ir viss, ko varu darīt pašlaik."

Toms Koronels uzskata, ka Botasam ir jābeidz karjera: "Vienmēr ir grūti, kad no labākās komandas aizej uz sliktāko, bet viņš pats to izvēlējās. Godīgi sakot, es domāju, ka tas ir nožēlojami. Dari kaut ko citu! Dodies uz Somiju, dari interesantas lietas un taisi jautrus video, bet savu vietu atdod kādam, kuram nepieciešama pieredze un izaugsme. Viss, ko viņš dara - iznīcina jauno braucēju karjeras. Nulle punkti čempionātā? Pazūdi no šejienes! To sauc par novecošanu. Tas ir kā ar zivīm un augļiem - kaut kādā brīdī tie sāk pūt."

Komandā cer palikt arī Žou, kuram ir dāsni privātie sponsori no Ķīnas, taču viņa izredzes netiek vērtētas augstu. Koronelam ir viedoklis arī par šo pilotu: "Mēs redzējām, kas notika Ķīnas posmā - tur bija pilnas tribīnes. Es saprotu, ka politiski F1 čempionātā būtu jābrauc ķīnietim. Bet, ja runājam par kvalitāti, viņam nav nekā kopīga ar F1. Es vērtēju viņu zemāk par Botasu. Neredzu viņā potenciālu. Ticiet man, pēc pieciem gadiem visi viņu būs aizmirsuši. Viņš neko aiz sevis neatstāj. Nav ne spožu apdzīšanas manevru, nekā."

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko izteicies, ka "Audi" vietu iegūt mērķē arī četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels, kurš šobrīd vēlas atgriezties sacīkstēs. Vācietis jau iepriekš interesējies par iespējām startēt "Mercedes" un "Red Bull" komandās, taču atsaucību nav saņēmis. Tāpat "Audi", pēc Marko vārdiem, izskata arī Mika Šūmahera kandidatūru.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-24 01:11, pirms mēneša
Ar šī gada Sauber bez lielas veiksmes neviens punktos netiktu...