Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alpine" komandā nākamsezon startēs austrāliešu pilots Dūens

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alpine" komandā nākamsezon startēs austrāliešu pilots Dūens
Džeks Dūens. Foto: Alpine F1 Team

Austrāliešu autosportists Džeks Dūens ir iekļauts "Alpine" pamatsastāvā uz 2025. gada F1 čempionāta sezonu, šodien oficiāli paziņoja komanda.

Līdz šim Dūens pildīja testpilota pienākumus, bet jau kādu laiku tika skaļi runāts par viņa iespējamo debiju čempionātā nākamajā sezonā. Uz šo vietu pretendēja arī Valteri Botass un Miks Šūmahers, bet pirms tam arī Karloss Saincs, kurš pieņēma lēmumu pievienoties "Williams".

"Alpine Academy" programmai Dūens pievienojās 2022. gadā. Kopš tā laika sportists bija nodarbināts gan simulatorā, gan piedalījās F1 testos un "Grand Prix" posmu treniņbraucienos. Nākamgad viņš nomainīs Estebanu Okonu, kurš jau noslēdzis līgumu par startēšanu "Haas" sastāvā.

Pērn Dūens izcīnīja trešo vietu F2 čempionātā, bet šogad sacīkstēs nestartē. Pirms tam 2021. gadā kļuva par F3 vicečempionu.

Nākamgad viņš var kļūt par trešo austrālieti F1 čempionātā. Pašlaik tur startē arī Oskars Piastri un Daniels Rikjardo, lai gan par pēdējā nākotni vēl pilnīgas skaidrības nav.

Džeks ir leģendārā "MotoGP" braucēja Mika Dūena dēls.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv