Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA lems par budžetu griestiem

FIA lems par budžetu griestiem
FIA

FIA amatvīri nosūtījuši vēstuli visām F-1 komandām, kurā aicina tās izteikt savas domas par to, vai plānotie budžeta griesti 30 miljonu sterliņu mārciņu apmērā ir apmierinoši, vai arī šī summa ir jāpalielina.

Jau ziņojām, ka pirms kāda laika Pasaules motoru sporta padomes sēdē FIA nolēma turpināt izmaksu samazināšanu, un 2010. gada sezona komandu sezonas budžets nedrīkstēs būt lielāks par 30 miljoniem sterliņu mārciņām. Tas radīja lielu nepatiku vairāku vadošo komandu vidū, jo šīs komandas tērē daudz lielākas summas. ''Viņi runā par budžetu 30 miljonu apmērā – mēs jau esam iztērējuši 15 miljonus KERS, 10 miljonus difuzoriem. Mums paliek tikai pieci miljoni, par kuriem jāsedz darbinieku algas un ceļa izmaksas,'' neapmierināts pirms neilga laika par šo ideju bija ''Renault'' komandas šefs Flavio Briatore.

Tagad FIA paziņojusi, ka komandu vadītājiem šodienas laikā jādod atbildi, ja komandas grib ietekmēt šo budžeta griestu ieviešanas procesu. Kamēr vairākas komandas cer palielināt šo budžetu, Makss Moslijs izteicies, ka viņaprāt šie griesti varētu būt zemāki. ''Domāju, ka tas varētu būt 25 miljoni, taču tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis,'' saka Moslijs. ''Pārējie atkal domā, ka griestiem jābūt augstākiem.''

Lai arī ko būs atbildējuši komandu vadītāji, lēmums tiks paziņots kārtējā Motoru sporta padomes sēde, kura notiks 29.aprīlī. Iepriekš FIA paziņoja, ka tām komandām, kuras netērēs vairāk par 30 miljoniem, būs atļauta pilnīga brīvība attiecībā uz tehnikas attīstīšanu, bet pārējām, kuras tērēs vairāk, būs jāsaskarās ar dažāda veida ierobežojumiem.

Papildus tam FIA nolēma, ka pilotu un testu pilotu algas neietilps šajā budžetu griestu summā, lai gan sākotnēji 30 miljonos bija plānotas arī braucēju algas. Tāpat budžeta griestu summā neietilps mārketinga izdevumi un komandas rūpnīcas uzturēšana. Visi pārējie izdevumi ietilps zem budžeta griestiem, kuru skaitā būs arī izdevumi par dzinēju, pārnesumu kārbu iegādi, aerodinamisko tuneļu izmantošanu, tehnisko atbalstu un citi.

Papildus tam FIA arī informējua komandu vadītājus, ka tā 2010. gada sezonā F-1 plāno uzņemt vēl trīs jaunas komandas. Ja iepriekš par saviem plāniem paziņoja ASV komanda ''USGP'', tad vakar savu vēlmi atgriezties F-1 paziņoja ''Lola''.

Izmantotie resursi:
autosport.com

     [+] [-]

, 2009-04-23 15:31, pirms 15 gadiem
Budžetu griesti jāpaliena. 5 miljoni algām utt. tomēr ir pārāk maz.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-23 15:32, pirms 15 gadiem
kā man tas Moslijs ir apnicis, liekas ka viņš nu pilnīgi nesaprot neko.
labi, protams malacīgi, ka vēlas ietaupīt, bet nu kamoon.

     [+] [-]

, 2009-04-23 16:07, pirms 15 gadiem
anjo rakstīja: Budžetu griesti jāpaliena. 5 miljoni algām utt. tomēr ir pārāk maz.
uz nakamo sezonu paredzets ka pilotu algas, prezentacijas un afterparty izmaksas tomer netiks ieklautas sajos 30 milj.

     [+] [-]

, 2009-04-23 16:25, pirms 15 gadiem
nu kas tas bus pa F1 ja komandu budzeti bus tikai 30 milj. vienalga komandas sos noteikumus parkaps. kapec tiesi 30 milj. ja vins velas lai ienaktu jaunas komandas vareja jau samazinat lidz 100 milj. tas tris brivas vietas F1 tiktu aizpilditas ari ar budzetu 100 milj. protams 300-400 milj. ir stipri pa daudz, bet 30 milj. jau ir smiekligi maz. vienigas labums no ta ir tadiem pilotiem ka haralds kuri nevar lepoties ar baigiem sponsoriem. nevienam nav noslepums ka pike veljoprojam brauc F1 pateicoties tam ka pike uzvards ir legendars un laba reklamas prece, tadejadi pike iegust labus sponsorus kas sponsore ari renault kuri tadejadi pike dod vietu komanda un formulu ar kuru katras sacikstes vairakas parbaudit bortu drosibas limeni.(laigan GP2 vins brauca loti labi, tur nobrauca divus gadus un otraja gada bija vienigais kurs vismaz centas apturet hamiltoa uzvaru gajienu)
tas pats variants ir ar nakadzimu. vins f1 veljoprojam turas pateicoties tam ka williams izmanto toyota dzinejus. taka williams sastabva brauc japanis japanu toyota williamsam piedava toyota motorus pa izdevigaku cenu. tacu 2010 gada nakadzimas dienas F1 visticamak bus skaititas. visam komandam motori bus japerk par vienadu cenu un williams visticamak izmantos cosworth dzinejus.
tagad F1 bus vajadzigi piloti kas pie si mikroskopiska budzeta spej attistit formulu un vienlaicigi ari atri braukt. naudai vairs nebus nozimes. 30 milj. F1 komandai ir splaviens jura. tapec tadiem pilotiem ka haris ir daudz lielakas izredzes tikt F1.

     [+] [-]

, 2009-04-23 17:01, pirms 15 gadiem
bernijs sapno par 3 jaunam komandam no 2010 gada. pirma ir usgpe, otra lola un tresa.....aston martin
en.f1-live.com: F1 : Aston Martin, others, also eye cheaper F1...

     [+] [-]

, 2009-04-23 17:05, pirms 15 gadiem
no tām trīs labākajā gadījumā viena pievienosies, bet īpaši ticams jau tas nav

     [+] [-]

, 2009-04-23 17:07, pirms 15 gadiem
a123 rakstīja: no tām trīs labākajā gadījumā viena pievienosies, bet īpaši ticams jau tas nav
ludzu nosauc kaut vienu nopietnu iemeslu kape ne!

     [+] [-]

, 2009-04-23 17:18, pirms 15 gadiem
par usgpe neko dauzd nezinu, bet lola ļoti veiksmīgi darbojas citos lauciņos un aston noteikti būtu jābrauc ar savu dzinēju, bet to pa vienu gadu sagatavot noteikti neizdotos.

     [+] [-]

, 2009-04-23 17:23, pirms 15 gadiem
turklāt ienākot F1 vismaz 3 sezonas būtu jāizbrauc pa tukšo(ārpus punktiem) un šajos ekonomiskajos apstākļos diezvai kāds parakstīsies

     [+] [-]

, 2009-04-23 17:48, pirms 15 gadiem
a123 rakstīja: turklāt ienākot F1 vismaz 3 sezonas būtu jāizbrauc pa tukšo(ārpus punktiem) un šajos ekonomiskajos apstākļos diezvai kāds parakstīsies
ai, nu tu sauj garam. no nakama gada F1 budzeti visam komandam bus 30 milj. visam komandam bus vienadi apstakli un tadam aston martin atliek tikai dabut normalu komandu. atrast labus braucejus nebus problemu, labi jaunie brauceji ir par parem, normalus inzenierus, vaditajus un mehanikus ari nebus problemu atrast
tavs sacitais tiesam varetu piepildities ja noteikumi butu tadi pasi ka sogad, bet taka nakamgad visi atkal startes no baltas lapas ar vienadiem lidzekliem tad nav labaka briza kad ienakt F1 ka nakamgad. varetu teiktm vainu nakamgad vai nekad.

     [+] [-]

, 2009-04-23 17:53, pirms 15 gadiem
a123 rakstīja: par usgpe neko dauzd nezinu, bet lola ļoti veiksmīgi darbojas citos lauciņos un aston noteikti būtu jābrauc ar savu dzinēju, bet to pa vienu gadu sagatavot noteikti neizdotos.
ja, lola normali brauc citos cempionatos tacu tas jau nenozime ka vini nevar braukt F1. ari mercedesam, bmw un renault ir daudzi citi projekti.
par to motoru nu galigi nevajadzetu uztraukties. aston martin ir viens no si briza dizakajiem autorazotajiem un uzkilet jaunu motoru viniem nebutu problemu, ik ipasi tapec ka sie motori visi bus vienadi, visam komandam tiks izsniegti paraugi kadiem jabut motoriem un tie tikai jauzbuve vai janoperk no cosworth. aston martin atliks tikai izgatavot noteikta veida detalas un tas jasaliek kopa.