Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" paraksta līgumu ar nākamo Hamiltonu - 13 gadus vecu nigērieti

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" paraksta līgumu ar nākamo Hamiltonu - 13 gadus vecu nigērieti
Ugočukvu Orlandi. Foto: McLaren Racing

"Formula 1" komanda "McLaren" parakstījusi līgumu ar ASV dzīvojošo 13 gadus veco nigēriešu izcelsmes autosportistu Ugočukvu Orlandi, kurš pēc vairākiem gadiem varētu iet Lūisa Hamiltona karjeras pēdās, kļūstot par otro tumšādaino pilotu pasaules čempionātā.

No britu sacīkšu komandas Orlandi saņems atbalstu un attīstības iespējas karjeras turpināšanai. Šobrīd viņš vēl startē kartingā, kur 2020. gada sezonā kļuva par Eiropas čempionu, turklāt tas nebūt nav viņa pirmais tituls. Ar kartingu jaunais talants nodarbojas kopš 2013. gada.

"McLaren" noslēgtais līgums paredz, ka nākotnē komanda ir tiesīga izmantot viņu kā pilotu savām vajadzībām "Formulā 1".

"Ar interesi esam vērojuši Ugo progresu, tāpēc, tiklīdz viņš kļuva pieejams un radās izdevība noslēgt ar viņu līgumu, bez vilcināšanās to izdarījām," sacīja "McLaren" izpilddirektors Zaks Brauns. "Tagad koncentrēsimies uz to, lai sniegtu Ugo pareizo atbalstu viņa pilnā potenciāla realizēšanai."

Ugočukvu Orlandi ir nigēriešu modeles Oluči Onveagbas un itāļu modes dizainera Lukas Orlandi dēls.

1998. gadā "McLaren" līdzīgā veidā sāka atbalstīt tobrīd 13 gadus veco Lūisu Hamiltonu, noslēdzot līgumu, ar opciju vēlāk izmantot sportistu kā savas F1 komandas pilotu. Hamiltons "McLaren" sastāvā F1 čempionātā debitēja 2007. gadā, jau nākamajā sezonā izcīnot savu pirmo titulu. Šobrīd viņš ir septiņkārtējs pasaules čempions.

Izmantotie resursi:
Home - Olori Supergal